Gemeente gaat strijd aan tegen zwerfafval met containertuintjes, nieuwe stickers en teksten op straat

WAALWIJK – Regelmatig valt het de gemeente op dat inwoners bij het aanbieden van afval, hun afvalzak op de plaat van de ondergrondse container zetten of de afvalzak aan de container hangen. Dit wordt ook wel bijplaatsing genoemd. Deze bijplaatsingen zorgen voor een rommelig straatbeeld als het afval door de straat waait én het trekt ongedierte aan. De gemeente wil dit voorkomen.

Alle containers in de gemeente Waalwijk hebben een nieuwe containersticker. Hierop staat uitgelegd hoe de container werkt. Bepaalde containers hebben sinds kort een groen karakter, door de zogenaamde containertuintjes. Hier plaatst de gemeente tuintjes rondom de container, met échte sedumplanten. Het bijplaatsen wordt dan lastiger en het zorgt tegelijkertijd voor meer groen en een grotere biodiversiteit.

Op plekken waar het moeilijk was om een tuintje te plaatsen, zorgden de gemeente ervoor dat de containerplaat een sticker kreeg met daarop gras en bloemen. Tot slot bracht de gemeente met milieuvriendelijke verf boodschappen aan rondom de containers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen