Gemeente deelt vierhonderd vogelhuisjes uit aan elf basisscholen

Foto: Gemeente Waalwijk

Dinsdag 30 juni deelde de gemeente Waalwijk gratis vogelhuispakketten uit aan elf basisscholen. De leerlingen van groep 7 die normaal tijdens de boomfeestdag vogelhuisje maken, zetten deze nu op school of thuis in elkaar. Met maar liefst 400 huisjes helpen ze zo vogels in de winter aan een veilige slaapplaats en in het voorjaar aan een nestplaats.

Geschikte nestplek

Het is voor vogels vaak veel lastiger om in een dorp of stad een geschikte nestplek te vinden. Er zijn hier weinig holle bomen en veel huizen worden tegenwoordig zo goed onderhouden, dat er weinig kieren en kapotte dakpannen zijn om een nestje achter te bouwen. Met vogelhuisjes help je vogels om een geschikte nestplek te vinden. Vogels geven de tuin iets extra’s. Ze zijn leuk, levendig en brengen gezelligheid. Ze maken deel uit van de leefomgeving.

Maar vogelhuisjes worden door vogels ook gebruikt om te schuilen. Bijvoorbeeld tegen roofdieren of bij slecht weer. In een koude winternacht kan een mees tot 25% van zijn lichaamsgewicht verliezen.

Door een vogelhuisje te maken en op te hangen, kun je dus echt vogels helpen: de vogels zullen in de winter het nestkastje als slaapplaats gebruiken en er mogelijk in het voorjaar een nestje in maken.

Boomfeestdag

De boomfeestdag ging dit jaar vanwege corona helaas niet door. Het vaste onderdeel ‘vogelhuisjes maken’ krijgt door het uitdelen op scholen toch invulling.


  • Adverteren op Waalwijk.nieuws.nl? KLIK HIER voor meer info!
  • Begin de dag met de nieuwsbrief van Waalwijk.nieuws.nl. KLIK HIER en meld je aan!
  • Je bedrijf, stichting of vereniging in de schijnwerpers? Kies dan voor de Gewoon Langstraat!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOS– Android) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden