Rotonde kruising Horst-Vaartstraat-Tilburgseweg open

Op vrijdag 20 december is de nieuwe rotonde op het kruispunt Horst-Vaartstraat-Tilburgseweg geopend door wethouder Bruijniks uit de gemeente Loon op Zand. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van de omgeving en de gemeente Loon op Zand in vervulling om de kruising veiliger en overzichtelijker te maken. Ook zorgt de rotonde voor een betere doorstroming van het verkeer en een betere aansluiting op de snelfietsroute F261.

Half september werd gestart met de omvangrijke werkzaamheden. Dat betekende ook diverse omleidingsroutes en overlast voor omwonenden. Doel was om de rotonde uiterlijk vóór de kerst te openen en dat is gelukt. Hoewel de gemeente voornemens was de rotonde al in november te openen, liepen de werkzaamheden vertraging op. Er was veel regenval en ook extra werkzaamheden aan de ondergrondse kabels zorgden voor uitloop.

Nu de rotonde open is, kunnen omwonenden weer hun ‘normale’ routes hervatten. Bijkomend voordeel is dat de verkeersdrukte op het kruispunt zal afnemen door een betere doorstroming. Met de komst van de rotonde verdwijnt ook de onduidelijkheid rondom voorrang. Het kruispunt is veiliger en overzichtelijker voor alle weggebruikers.

Mijlpaal in aanleg Snelfietsroute

De aanleg van de rotonde is een belangrijke mijlpaal in de aanleg van de Snelfietsroute F261. Waar het voorheen een minder veilig en vertragend deel van de route was, kunnen fietsers nu snel en veilig hun weg vervolgen.

De snelle, prettige fietsverbinding tussen Tilburg – Loon op Zand – Waalwijk krijgt zo steeds meer vorm. Deze snelfietsroute (F261) is breder dan een standaardfietspad, met rood asfalt en voorrang op het andere verkeer. De route (16,3 kilometer) loopt van Station Tilburg tot de Meidoornweg / Halve Zolenpad in Waalwijk en sluit dan aan op de F59 naar ‘s-Hertogenbosch.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden