WeHelpen introduceert nieuwe app: Whapp

Foto: WeHelpen

Sinds 2015 zijn ContourdeTwern en de gemeente Waalwijk lid van de coöperatie WeHelpen. WeHelpen.nl/waalwijk is een digitale marktplaats voor vraag en aanbod van zorg en ondersteuning. Omdat mensen in toenemende mate gebruik maken van de mobiele telefoon, heeft WeHelpen naast de website een app ontwikkeld, genaamd Whapp.

In de gemeente Waalwijk start WeHelpen een pilot met deze app met als doel om het instrument lokaal bekend te maken en het gebruik ervan te bevorderen. Met deze pilot is een bedrag van € 14.560 gemoeid. Het betreft hier voornamelijk kosten voor inzet en ondersteuning van een specialist van WeHelpen. De pilot loopt tot eind 2019.

Werking

Met deze app kunnen gebruikers eenvoudig via de mobiele telefoon een hulpvraag stellen. Een algoritme zoekt via GPS welke andere gebruiker in de buurt is en vraagt die om hulp. Komt de vraag een Whapp-gebruiker niet uit, dan biedt Whapp de vraag aan bij een andere Whapp-gebruiker. De app zoekt net zolang verder totdat er een match is ontstaan tussen vraag en aanbod.

Doelen

Met de inzet van een WeHelpen-specialist wil de gemeente Waalwijk bereiken dat er een lokale ‘boost’ wordt gegeven aan de ‘vrijwillige inzet’. Daarnaast is de app een nieuw instrument waarmee mogelijk meer (potentiële) vrijwilligers worden bereikt. Inzet is minstens 150 bewoners die Whapp hebben gedownload en er actief mee werken.

Zie voor meer informatie: Whapp.nl

article
93672
WeHelpen introduceert nieuwe app: Whapp
Sinds 2015 zijn ContourdeTwern en de gemeente Waalwijk lid van de coöperatie WeHelpen. WeHelpen.nl/waalwijk is
https://waalwijk.nieuws.nl/gemeente/20190426/wehelpen-introduceert-nieuwe-app-whapp/
2019-04-26T16:16:55+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2019/04/26154316/we-helpen1.jpg
wij helpen
Gemeente, Nieuws