112

Evacuatieoefening Antoniushof

Foto: Gemeente Waalwijk

Op dinsdag 16 april hield de gemeente samen met Stichting Maasduinen een evacuatieoefening bij zorglocatie Antoniushof in Waalwijk.

Deze oefening werd onder regie van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant begeleid door de brandweer, het Rode Kruis en de GHOR (geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio). Tijdens de oefening werd gekeken of de inzet van burgerhulp effectief is tijdens een evacuatie.

Antoniushof heeft ruim 200 bewoners die lichte tot zware zorg nodig hebben. Mensen die minder mobiel zijn, zijn vaak niet in staat om zichzelf in veiligheid te brengen. In geval van een incident vraagt het dan ook extra inzet om bewoners van een zorginstelling te evacueren.

Oefening

Tijdens de oefening in Antoniushof bootsten de partijen een grote brand na die ‘s nachts plaatsvond. Om de situatie zo echt mogelijk te laten lijken, werden oefenslachtoffers ingezet. De oefening bracht in beeld wat de kracht van burgerhulp is tijdens een calamiteit en wat ervoor nodig is om burgerhulpverlening succesvol te laten werken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen