Gemeente Waalwijk start met deelplatform ‘Vers uit de tuin’

Foto: Gemeente

De gemeente Waalwijk gaat van start met het deelplatform ‘Vers uit de tuin’. Een platform waar lokale moestuinders hun oogst aanbieden en waar inwoners verse groenten en fruit kunnen ophalen. Dit kan tegen een kleine vergoeding, gratis of in ruil voor iets anders. De oogst wordt aangeboden door moestuinders die iets over hebben of het gewoon leuk vinden om hun oogst te delen. Het kan ook gaan om stekjes, zaadjes of planten.

De gemeente Waalwijk zet dit platform in om voedselverspilling tegen te gaan. Het is een mooie manier om overschotten een nuttige bestemming te geven en inwoners een gezonde, verse maaltijd te bezorgen. Daarnaast stimuleert het waardevolle contacten tussen inwoners.

De gemeente roept inwoners op om deel te nemen aan dit platform. Inwoners kunnen meedoen door een profiel aan te maken op de website versuitdetuin.nl of via facebook.com/VersuitdetuinWaalwijk.

’Sharing Economy’

Het initiatief ‘Vers uit de tuin’ past bij de opkomst van de ‘sharing economy’. Daarnaast draagt het bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente. Inwoners werken met ’Vers uit de tuin’ mee aan meer sociale cohesie en solidariteit, het consumeren van gezonde voeding, het voorkomen van verspilling en afval, ‘local tot local’ (productie en consumptie) en het verminderen van verpakkingsmateriaal en transport (reductie van energiegebruik en CO2). Een bijkomend effect is dat de betrokkenheid van inwoners en het ontstaan van een community kan worden ingezet om inwoners ook bij andere duurzame projecten te betrekken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen