Ondertekening convenant startsein voor nieuw Regionaal Bureau voor Toerisme De Langstraat (RBT)

In juli 2018 hebben de colleges en gemeenteraden van de gemeenten Dongen, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk besloten een Regionaal Bureau voor Toerisme De Langstraat (RBT) op te richten.

Om alle afspraken rond dit nieuwe RBT goed te verankeren hebben de betrokken gemeenten samen met de Stichting Regionaal Bureau voor Toerisme De Langstraat (in oprichting) een convenant opgesteld. Na instemming van de vier colleges eerder deze week is dit convenant vandaag, vrijdag 21 december, door de betrokkenen ondertekend.

Meer bezoekers trekken

De vier gemeenten willen samenwerken om meer bezoekers te trekken, die langer verblijven en meer besteden. Marktonderzoek wees uit dat De Langstraat, tussen de grote steden en met internationale trekpleisters (de Efteling, De Loonse en Drunense Duinen, de vesting Heusden) alle ingrediënten in zich heeft om inwoners, recreanten en toeristen te verleiden tot een bezoek.

Lokale informatiepunten

Het RBT gaat samen met de recreatiebranche aansprekende nieuwe concepten ontwikkelen. Het bureau zorgt voor een eenduidige gebiedsmarketing.

Foto: Wil Gulpen Fotografie

  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Of kies voor de Waalwijk App (iOSAndroid). Voor meer info KLIK HIER

 

gallery
86275
Ondertekening convenant startsein voor nieuw Regionaal Bureau voor Toerisme De Langstraat (RBT)
In juli 2018 hebben de colleges en gemeenteraden van de gemeenten Dongen, Heusden, Loon op
https://waalwijk.nieuws.nl/gemeente/20181221/ondertekening-convenant-startsein-voor-nieuw-regionaal-bureau-voor-toerisme-de-langstraat-rbt/
2018-12-21T16:33:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/12/21162504/ondertekening.jpg
Gemeente, Nieuws