Waalwijk werkt aan herinrichting kruising Hoofdstraat – Wendelnesseweg-Oost

Foto: Google Streetview

Onlangs kocht de gemeente Waalwijk het pand Hoofdstraat 65. De gemeente wil het pand gaan slopen om ruimte te maken voor een nieuwe invulling ten behoeve van een verbeterde verkeerssituatie.

Aanleiding

De bocht op de kruising Hoofdstraat en Wendelnesseweg-Oost is krap. Daardoor is er onvoldoende zicht en onvoldoende manoeuvreerruimte, met name voor grotere voertuigen. De gemeente gaat deze verkeerssituatie aanpakken en hebben daarom het pand Hoofdstraat 65 aangekocht. Ze zijn voornemens om het te laten slopen om zo ruimte te maken voor een nieuwe oplossing en invulling van deze openbare ruimte.

Planning

Voordat de gemeente kan starten met de sloop en de herinrichting worden de nodige voorbereidingen getroffen. Op dit moment onderzoeken en inventariseren ze de sloop(mogelijkheden) en de betrokken omgeving. Na akkoord van het college en de raad gaat de gemeente samen met de bewoners/betrokkenen het definitief ontwerp realiseren en worden er fauna onderzoeken uitgevoerd.

Hieronder de voorgenomen planning.

  • November – maart 2018: onderzoek sloop(mogelijkheden) / inventarisatie betrokken omgeving
  • April – juni 2019: – akkoord college en raad
  • Juni – oktober 2019: – ontwerp in samenspraak met bewoners
  • Mei – juli 2019: – fauna onderzoeken
  • September 2019: – start sloop (planning afhankelijk van uitslag fauna onderzoeken)
  • Q4 2019: – herinrichting slooplocatie (planning afhankelijk van uitslag fauna onderzoeken)

Ontwerp

Voor het maken van het ontwerp van het openbaar gebied wat ontstaat met het slopen van het pand brengt de gemeente graag de wensen van de bewoners/gebruikers in kaart. Dit doen ze door het activeren van een bewonerspanel en het houden van een inloopbijeenkomst. De gemeente gaat vervolgens de informatie van de bewoners verzamelen en neemt dit waar mogelijk mee in het definitieve ontwerp.

Meer informatie

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met Dennis van Boven, projectleider van de gemeente Waalwijk. Hij is bereikbaar via [email protected]. U kunt hem ook bereiken op (0416) 683 456.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen