Theo Frederiks en Roy Mangels ontvangen Bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

Op woensdagmorgen 24 oktober uur reikte burgemeester Kleijngeld en burgemeester Hanne van Aart de Bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (MRD) en oorkonde uit aan Theo Frederiks uit Waalwijk en Roy Mangels uit Kaatsheuvel. Namens de MRD was Paul Vasseur aanwezig.

Zij ontvingen deze waardering vanwege hun doortastende optreden op woensdag 31 januari, toen zij een automobilist gered hebben die met zijn auto in de sloot belandde bij knooppunt Empel.

Het eenzijdige ongeval gebeurde op de A2-afslag Waalwijk, vanuit Utrecht richting de A59 (afslag Waalwijk). Ze zagen een auto te hard voorbij rijden waarna deze vijf keer over de kop vloog en in de sloot belandde. De heren twijfelden geen moment en sprongen in het water om de automobilist te helpen.

De reddingsactie van onze inwoners bij ’s-Hertogenbosch is voor de gemeente Waalwijk en Loon op Zand reden geweest om beide heren alsnog voor te dragen. De MRD besloot aan de heren de Bronzen medaille der Maatschappij tot Redding van Drenkelingen met bijbehorende oorkonde toe te kennen. Met dank aan agent Roel van de Groes uit ‘s-Hertogenbosch die samen met zijn collega’s van team Langstraat eerder al aandacht schonken aan deze heldendaad.

gallery
84115
Theo Frederiks en Roy Mangels ontvangen Bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen
Op woensdagmorgen 24 oktober uur reikte burgemeester Kleijngeld en burgemeester Hanne van Aart de Bronzen
https://waalwijk.nieuws.nl/gemeente/20181024/theo-frederiks-en-roy-mangels-ontvangen-bronzen-medaille-van-de-maatschappij-tot-redding-van-drenkelingen/
2018-10-24T19:26:06+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/10/24192300/20181024_WAALWIJK-LOZ_JST4100.jpg
Gemeente, Nieuws