Gemeente gaat gevallen bladeren opruimen

Foto: Pixabay

Vanaf maandag 29 oktober start de gemeente met het opruimen van gevallen bladeren.

De hoofdwegen en fietspaden worden geveegd en geruimd. Gevallen bladeren veroorzaken namelijk de meeste overlast voor weggebruikers. Als hier niet veel blad is gevallen, vegen en ruimen we daarna ook zijwegen. Wanneer er weinig blad op de hoofdwegen en fietspaden ligt, vegen we andere straten. Blad in het openbaar groen ruimt de gemeente later op als al het blad van de bomen is gevallen. De gemeente probeert de overlast te beperken maar kunnen niet alle overlast wegnemen.

Het opruimen van de bladeren gebeurt via vaste, wekelijkse veegrondes. De veegrondes zijn als volgt ingedeeld:

  • Maandag in Bloemenoord, Besoyen en Centrum
  • Dinsdag in Meerdijk-Oost en de Amstel
  • Woensdag in Sprang-Capelle, Waspik en Laageinde
  • Donderdag in Antoniusparochie, Zanddonk-Noord en -West, Baardwijk en de Hoef
  • Vrijdag in Meerdijk-West

Er wordt niet geveegd indien er geen blad ligt of dat er onvoorziene omstandigheden zijn zoals een kapotte veegmachine, storm of hevige regen.

Wat kunt u zelf doen

Gevallen blad van gemeentelijke bomen en struiken mag u in de goot of in de bermen vegen, bij voorkeur één dag voor de veegronde. Zorg ervoor dat het blad verspreid in de bermen en goten ligt en dat u het niet bij elkaar veegt. De veegmachine kan hopen blad niet verwerken.

Tijdelijk afsluiten van de parkeerplaatsen

Vanwege het verzamelen en afvoeren van het bladafval, sluit de gemeente tijdelijk in Waalwijk een gedeelte van de parkeerplaats aan de Hoefsvenlaan, ter hoogte van het oude zwembad, af. Dit is tot en met 31 december.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen