Maarten van der Weijden ontvangt erepenning gemeente Waalwijk

Foto: Waalwijk.nieuws.nl Alexander de Peffer

Het college van Waalwijk heeft besloten om de erepenning van de gemeente Waalwijk toe te kennen aan Maarten van der Weijden (37) vanwege zijn uitzonderlijke prestatie om een enorm bedrag bij elkaar te zwemmen voor onderzoek naar de genezing van kanker. Burgemeester Kleijngeld reikte vandaag de gemeentelijke erepenning uit tijdens de huldiging van Maarten op het Raadhuisplein in Waalwijk.

Verdiensten

De erepenning van de gemeente Waalwijk wordt slechts in zeer bijzondere gevallen toegekend. Maarten van der Weijden heeft een bovenmenselijke prestatie geleverd door in 55 uur een afstand van 163 kilometer van de Elfstedenroute zwemmend af te leggen voor onderzoek naar de genezing van kanker. Het opgehaalde bedrag loopt verder op maar staat op dit moment op 4.311.810,72 euro. Op sportgebied heeft Maarten in het verleden meerdere nationale- en wereldkampioenschappen behaald. In totaal behaalde Maarten van der Weijden tussen 1989 en in 2008 zeven keer nationaal kampioenschap, won hij in 2005 drie keer de wereldbeker en werd Maarten in 2008, naast het behalen van een wereldtitel ook Olympisch kampioen in Peking. Hetzelfde jaar werd Maarten verkozen tot Sportman van het Jaar 2008.

Gelet op de prestaties en de uitstraling van de activiteiten van Maarten van der Weijden, is er sprake van bijzondere verdiensten voor de hele Nederlandse gemeenschap, waarbij hij de gemeente Waalwijk op de kaart heeft gezet. Daarom is de erepenning van de gemeente Waalwijk aan hem toegekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen