Huldiging Maarten van der Weijden zondagmiddag in Waalwijk

Foto: Maarten van der Weijden

De gemeente Waalwijk huldigt Maarten van der Weijden op zondagmiddag 26 augustus in Waalwijk. De huldiging vindt plaats op het Raadhuisplein/ de Markt in het centrum van Waalwijk. “Een mooie gelegenheid om Maarten te helpen zijn ultieme doel van €4,5 miljoen te bereiken”, aldus burgemeester Kleijngeld.

De huldiging wordt een feest met een serieuze invulling. Burgemeester Nol Kleijngeld: “Maarten heeft een ongelooflijke prestatie geleverd met zijn 11stedenzwemtocht. Op sportief gebied, maar wat eigenlijk nog belangrijker is: hij heeft heel Nederland gemobiliseerd en daarmee nu al €3,5 miljoen opgehaald. Geweldig! We vinden het belangrijk om tijdens de huldiging stil te staan bij het goede doel waarvoor deze actie gestart is: onderzoek naar de genezing van kanker.” Met de organisatie van deze huldiging wil de gemeente Waalwijk niet alleen terugkijken op de prestatie van Maarten van der Weijden, maar ook een podium bieden om zijn ultieme doel van €4,5 miljoen te bereiken.

Programma met bekende artiesten

Op het stadhuis wordt met man en macht gewerkt om dit evenement op zo’n korte termijn te organiseren. Hoe het programma van de middag er precies uit komt te zien, is nog niet helemaal duidelijk. Er komen in elk geval bekende artiesten. Daarnaast vertellen mensen over hun persoonlijke ervaring met kanker. “Het is fantastisch om te merken dat iedereen onmiddellijk klaar staat, wanneer wij vragen om mee te werken aan de huldiging”, aldus de burgemeester.

Ook de provincie Noord-Brabant levert een bijdrage door de middag voor de Brabantse Van der Weijden financieel te ondersteunen. “Hij heeft een ongelooflijk knappe prestatie geleverd voor een belangrijk maatschappelijk doel waar bijna iedereen wel mee te maken heeft. Voor ons reden om van harte aan te sluiten”, aldus gedeputeerde Henri Swinkels.

Helaas niet in Waspik

“We wilden de huldiging het liefst in Waspik organiseren, de woonplaats van Maarten”, vertelt burgemeester Kleijngeld, “Helaas was daar geen locatie beschikbaar voor zo’n groot evenement. We verwachten duizenden bezoekers, dus kan het alleen buiten. Maar omdat er komend weekend kermis is in Waspik, is het dorpsplein niet beschikbaar.” Daarom is uitgeweken naar Waalwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen