Hans Brekelmans en Jan van Groos ontvangen Erepenning gemeente Waalwijk

Hans Brekelmans en Jan van Groos hebben gisteravond tijdens een bijzondere raadsvergadering de gemeentelijke Erepenning ontvangen uit handen van burgemeester Nol Kleijngeld.

Van Groos en Brekelmans kregen de waardering bij hun afscheid als wethouders. Jan van Groos was 12 jaar wethouder in Waalwijk en Hans Brekelmans drie jaar.

Hans Brekelmans

In 1976 kwam Hans Brekelmans in dienst van de gemeente Waalwijk bij de afdeling Welzijn. In 2013 nam hij na bijna 37 jaar afscheid van de gemeente. In mei 2015 keerde hij terug als wethouder namens de fractie LokaalBelang. Kenmerkend voor Hans Brekelmans was zijn onuitputtelijke inzet om dingen tot stand te brengen binnen onze gemeente. Een sociaal mens, met oog voor compromissen en hart voor de betrokkenheid van inwoners. Met daarbij een ‘lichte allergie’ voor bureaucratische processen. Zijn specialiteit was het realiseren van voorzieningen op het gebied, van sport, cultuur en onderwijs. Hij was betrokken bij de volgende voorzieningen: Theater De Leest, Kunstencentrum, Den Bolder, Jongerencentrum De Tavenu, BaLaDe, nieuwbouw van Dr. Mollercollege/Walewyc, Willem van Oranjecollege en diverse basisscholen, Cruijffcourt, Kinderboerderij ’t Erf..

Hij leverde ook een belangrijke bijdrage aan het organiseren en mogelijk maken van diverse evenementen: Meezingfestijn, Levenslied, Eneco-tour, huldigingen van RKC en Yuri van Gelder, Kersthuis, Dana Winner concert, het Beste Idee van Waalwijk en goede doelen rondom Hospice Francinus de Wind en inloophuis Toon.

Gelet op de intensiteit en de uitstraling van zijn activiteiten voor onze gemeente heeft hij een positieve bijdrage geleverd aan een positief imago en de leefbaarheid in onze gemeente. Daarom is de erepenning van de gemeente Waalwijk aan hem toegekend.

Jan van Groos

Jan van Groos was 12 jaar wethouder van de gemeente Waalwijk. Al die jaren heeft hij de financiën van de gemeente dekkend gehouden, ook in moeilijke tijden. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de openbare ruimte. Ook was hij onvermoeibaar als wethouder mobiliteit en bereikbaarheid, onder andere bij het begaanbaar houden van de A59 en N261. Jan van Groos kenmerkt zich door zijn indrukwekkende dossierkennis, een zuivere relatie tussen college en raad en hij neemt geen blad voor de mond. Kritiek uit hij rechtstreeks, maar hij is ook de eerste die zijn dank uitspreekt als hij iets waardeert. Hij was wijkwethouder van Sprang-Capelle.

Een greep uit de projecten van Jan van Groos: Digitaliseren – Programma elektroniche dienstverlening, recent forse stijging met betrekking aan inwoners en bedrijven; IUP/GRP (extra maatregelen in verband met overvloedig regenwater, duurzame oplossingen); Fietsroutenetwerk; gedegen financiële huishouding; regiotaxi vervoer; Halve Zolenpad; Entente Florale; GOL, inclusief snelfietsroutes; Duurzaamheid: Ecopark, zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen, biomassacentrale, elektronische oplaadpunten en LED verlichting; Snippergroen; Overdiepse polder; renovatie van de sluis en Dorpsplein Sprang-Capelle.

Gelet op de duur, de intensiteit en de uitstraling van zijn activiteiten voor onze gemeente heeft hij een positieve bijdrage geleverd aan het imago van onze gemeente. Daarom is de erepenning van de gemeente Waalwijk aan hem toegekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen