Gemeente houdt enquête over gebruik vier autowasplaatsen Landgoed Driessen

Foto: Gemeente Waalwijk

In Landgoed Driessen zijn vier autowasplaatsen. Deze kunnen bewoners van Landgoed Driessen gebruiken met een sleutel, verstrekt door de gemeente.

Aan het waterverbruik ziet de gemeente dat deze wasplaatsen nauwelijks gebruikt worden. Vandaar dat ze willen weten waardoor dit komt.

Water

Water speelt een belangrijke rol in Landgoed Driessen. Zo wordt alleen het vuile afvalwater via het riool afgevoerd naar de zuivering. Het schone (hemel)water (ook dat van de daken van gebouwen afkomt), gaat naar de bodem. De wadi’s voeren overtollig hemelwater af naar het Lage Water (ten zuiden van het Halve Zolenpad). Het (hemel)water moet daarom zo schoon mogelijk zijn. Dit is de reden waarom het niet wenselijk is om auto’s op straat te wassen. Vuil, vet, olie en zeep verontreinigen de bodem en dus het grondwater. Als alternatief zijn er vier autowasplaatsen aangelegd.

Enquête autowasplaatsen

Het kan zijn dat u niet weet dat de autowasplaatsen bestaan of dat u om een bepaalde reden de auto niet op de autowasplaats wast. Om dit in beeld te brengen, staat een enquête op www.waalwijk.nl/enquete. Wilt u deze enquête invullen? De gemeente is er erg mee geholpen. Onder de deelnemers verloot de gemeente drie VVV-bonnen. De enquête staat tot 14 april online.

Op basis van de uitslag van de enquête besluit de gemeente of ze de (enkele) autowasplaatsen behouden of weghalen.

Vragen

Heeft u vragen? Neem dan contact op met projectleider Jac Vermeer. Hij is bereikbaar via [email protected] of via 0416 – 683 456

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen