Splitsing Mr. van Coothstraat – Grotestraat ruim twee weken afgesloten vanwege vervangen rioolput

Foto:

Op dit moment staan er hekken op de splitsing Mr. van Coothstraat – Grotestraat. Dit komt omdat de rioolput in de grond versleten is en vernieuwd moet worden. De splitsing wordt enige tijd afgesloten om de werkzaamheden voorspoedig en veilig uit te voeren.

Tijdens eerdere werkzaamheden in 2015 bleek uit een inspectie dat de put nog in goede staat was. De gemeente besloot de put niet te vernieuwen. Nu blijkt de oude put niet sterk genoeg te zijn en is deze gaan scheuren. Hierdoor spoelt het zand onder het straatwerk als het ware weg in de rioolput. Het is noodzakelijk om de put compleet te laten vernieuwen.

Planning

Dinsdagochtend 3 april start aannemer van Wijlen uit Sprang-Capelle met de werkzaamheden. De verwachting is dat de werkzaamheden 20 april klaar zijn.

Bereikbaarheid

De rijbaan is ter hoogte van de splitsing helemaal afgesloten voor het doorgaand auto-/vrachtverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel passeren. Ook vanaf het promenadegebied is geen auto-/vrachtverkeer mogelijk richting de Grotestraat-west / Mr. van Coothstraat. In-/uitritten, bedrijven, winkels en woningen blijven bereikbaar.

Zowel Parkeerterrein De Els-Noord als De Els-Zuid zijn vanuit de Mr. van Coothstraat bereikbaar via de zuidkant. Hiervoor rijdt u via de Wilhelminastraat en de Burgemeester van der Klokkenlaan of via de Burgemeester Verwielstraat en de Floris V-laan.

De gemeente vraagt uw begrip voor eventuele overlast.

Meer informatie

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met M. du Pont, toezichthouder van de gemeente Waalwijk, bereikbaar via het emailadres [email protected] of met J. van de Wiel, projectleider van de gemeente Waalwijk, bereikbaar via het emailadres [email protected].

U kunt ook bellen naar telefoonnummer (0416-) 683 456 of contact opnemen met de uitvoerder van de aannemer B. van Wijlen via telefoonnummer (0416-) 279 569.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen