Diverse activiteiten in Waalwijk tijdens Week van het Water

Foto: Gemeente

Schoon, veilig en voldoende water is niet vanzelfsprekend. Dat is de strekking van de landelijke campagne “Ons Water”. De gemeente Waalwijk haakt hierop in en komt met een eigen variant: de Week van het Water. Daarom zijn er van 13 tot en met 19 mei diverse wateracties in Waalwijk.

Je kunt het niet in je ‘eendje’, is de boodschap die de gemeente zijn inwoners wil meegeven. In de themaweek maakt Waalwijk duidelijk wat inwoners kunnen doen tegen wateroverlast en hoe zij de waterkwaliteit op peil kunnen houden. Voor droge voeten en goed water ben je tenslotte samen verantwoordelijk.

Hoe meer groen, hoe beter

Hevige hoosbuien zorgen steeds vaker voor problemen met de afvoer van het regenwater in de straten. En dan helpt het als tuinen zo min mogelijk bestraat zijn. Daarom lanceert Waalwijk de actie ‘Tegeltje eruit, plantje erin!’. Inwoners kunnen op 13 mei tijdens de open dag van de gemeentewerf of op 17 en 18 mei op de weekmarkten in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik een tegel uit hun tuin inleveren. Zij krijgen hier een heester voor terug.

Andere activiteiten

Op de open dag van de gemeentewerf staan verschillende activiteiten rondom de Week van het Water op het programma. Daarnaast kunnen inwoners binnenkort foto’s insturen van hun groene tuin. Zij maken daarmee kans op een design waterton, een abonnement op het Olympiabad/zwembad Zidewinde of een tuincentrumbon. Ook basisschoolleerlingen maken tijdens de themaweek op school op speelse wijze kennis met het thema water. Zij krijgen het boek ‘Beer en Staartje en het grote wateravontuur’.

Meer informatie vindt u op www.waalwijk.nl/weekvanhetwater

Reacties