Beukenlaan en Eikenlaan worden 30 km/uur straten

Foto:

De gemeente Waalwijk richt dit jaar de Beukenlaan en Eikenlaan in als 30 km/uur straten. De gemeente presenteert tijdens een bewonersavond het voorlopig ontwerp van de Beukenlaan en Eikenlaan.

De werkzaamheden zijn onderdeel van het tweejaarlijkse Integrale Uitvoerings Programma (IUP). Hierin wordt het onderhoud van wegen en rioleringen vastgelegd.

Werkzaamheden

De gemeente is van plan de volgende werkzaamheden uit te voeren:

  • Het aanleggen van gelijkwaardige kruispunten met de aanliggende 30 km/uur zijstraten (De Coubertinlaan, Hazelaarstraat, Prunusstraat, Esdoornstraat, Klaproosstraat, Berkenlaan, Seringenhof, Acaciastraat en Lijsterbesstraat);
  • Wegmarkeringen en bebording worden verwijderd of aangepast;
  • Diverse plateaus worden in afwijkende kleur bestraat om automobilisten nogmaals te attenderen op een 30 km/uur zone;
  • Bij de voormalige bushaltes verdwijnen de markeringsblokken en noppen- en ribbeltegels, omdat bussen niet meer door deze straat rijden.

De werkzaamheden gaan in delen plaatsvinden, zodat de overlast minimaal is. Maar overlast helemaal uitsluiten, is helaas niet mogelijk.

Bewonersavond

We houden een bewonersavond op woensdagavond 19 april om 19:00 uur in Buurthuis Bloemenoord, Bloemenoordplein 3. Tijdens deze avond presenteren we het voorlopig ontwerp van de Beukenlaan en Eikenlaan. U kunt deze avond uw vragen stellen. Bent u deze avond verhinderd? U kunt eventuele vragen vooraf stellen door een e-mail te sturen naar [email protected]. Het voorlopig ontwerp vindt u op www.waalwijk.nl/beukenlaan

Vragen

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met projectleider Roy Lemmens. Hij is bereikbaar via [email protected] of via 0416 – 683 456.

Reacties