Waalwijk werkt aan afronding Olympiapark

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

De werkzaamheden aan het Olympiapark lopen eind deze maand ten einde. Door uitloop van de bouwwerkzaamheden van de HOED (Huisartsen Onder Een Dak) is dit later dan verwacht.

We konden pas twee maanden later starten met het definitief inrichten van het park. Het weer werkte ook niet mee en leverde ook vertraging op. We verwachten alle werkzaamheden eind april af te ronden.

Sluipverkeer en hangjeugd

Verschillende partijen bespraken de overlast door scholieren en sluipverkeer. We troffen de volgende maatregelen:

  • Er zijn meer afvalbakken geplaatst met grotere openingen, zodat scholieren hun afval makkelijk weg kunnen gooien.
  • Om het sluipverkeer tegen te gaan, is een versmalling aangelegd tussen beide tennisverenigingen. Alle ‘legoblocks’ op de promenade worden vervangen door brede betonnen banden.

Verbodsborden

We creëren een aantrekkelijk en veilig gebied voor voetgangers en fietsers. Dit doen we door in april verbodsborden voor autoverkeer bij de entrees van de sportpromenade en bij de ingang van de fietsenstalling van het Dr. Mollercollege en Walewyck-mavo te plaatsen. We starten hierna met een waarschuwingstraject. Eerst waarschuwen we overtreders, maar na dit traject schrijven we boetes uit aan automobilisten die het verbod overtreden. Voor mindervalidenvoertuigen, hulpdiensten en leveranciers geldt het verbod niet.

Ambulance gezondheidscentrum

Het kan voorkomen dat een patiënt met spoed naar het ziekenhuis moet. Om deze reden bekijken we met huisartsen of we bij het gezondheidscentrum een veilige aanrijroute voor ambulances kunnen creëren.

Uitbreiding Dr. Mollercollege en Walewyc-mavo

Het aantal schoolinschrijvingen is hoger dan verwacht. Dit is terug te zien in de hoeveelheid fietsen. Daarom is er nu extra stallingsruimte tussen de promenade en het gezondheidscentrum. Ook aan de zijde van de Olympiaweg breiden we de fietsenstalling uit.

Het Dr. Mollercollege heeft ruimtetekort. Momenteel zijn er plannen om het terugliggende (grijze) middendeel aan het pauzeplein op de 1e verdieping uit te breiden. Er is nog geen aanvraag omgevingsvergunning ingediend. De school wil binnenkort met de directe bewoners om tafel om de plannen te bespreken. Er zijn geen plannen om tijdelijk of permanent uit te breiden buiten de gevel van het huidige gebouw.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met projectleider Dennis van Boven. Hij is bereikbaar via [email protected] of via 0416 – 683 456.

Reacties