Burgemeester reikt Bronzen MRD medaille uit aan Lex Donders

Burgemeester Nol Kleijngeld reikte vrijdagmiddag de Bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (MRD) en oorkonde uit aan de heer Lex Donders uit Tilburg. Ook heeft hij als blijk van waardering stilgestaan bij de actie van mevrouw Carla IJpelaar-Lombarts uit Drunen.

Zij ontvingen deze waardering vanwege hun doortastende optreden op zaterdag 23 juli 2016, toen het echtpaar Lombarts-Ligtvoet te water raakte aan de Drunenseweg te Waalwijk.

Mevrouw IJpelaar-Lombarts en haar dochter Lian reden die zaterdagochtend op de Drunenseweg toen zij zagen dat het echtpaar van het voetpad af raakte en in de naastgelegen sloot terecht kwam. Haar dochter rende naar de sloot en mevrouw alarmeerde de hulpdiensten. Ook de heer Donders reed op dat moment voorbij en werd door mevrouw IJpelaar gealarmeerd. Hij sprong gelijk in het koude water en heeft zich over de heer Lombarts ontfermd. Die zat nog vast in zijn rolstoel en lag met zijn gezicht in het water. Hij wist de heer Lombarts te bevrijden en zijn gezicht boven water te houden. Ondertussen arriveerden de hulpdiensten, die het echtpaar overbrachten naar het ziekenhuis ter controle. Het gaat goed met de heer Lombarts, maar mevrouw geeft aan dat zij beiden nog last hebben van deze traumatische ervaring. Het echtpaar is de heer Donders enorm dankbaar voor zijn geboden hulp.

Van bovenstaande redding is een voordracht ingediend is bij de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. De MRD heeft op 21 november 2016 besloten aan de heer AWMC Donders de bronzen medaille der Maatschappij tot Redding van Drenkelingen met bijbehorende oorkonde toe te kennen. Namens de MRD was de heer Bierens aanwezig bij de uitreiking.

Reacties