Zaterdag 25 maart compostdag

Foto: fertilefibre.com

Op zaterdag 25 maart van 10.00 uur tot 15.00 uur kunnen inwoners op vertoon van hun legitimatiebewijs gratis compost ophalen nabij de milieustraat aan de Dullaertweg in Sprang-Capelle.

Gratis compost als beloning voor scheiden gft- en groenafval

Inwoners mogen maximaal één kuub compost ophalen. Met deze actie wil de gemeente Waalwijk haar inwoners bedanken dat zij het gft- en groenafval gescheiden aanleveren. Het scheiden van organisch afval levert een positieve bijdrage aan het milieu.

De gemeente raadt inwoners net als voorgaande jaren aan er op tijd bij te zijn, want op = op. Vergeet zelf niet een schep, emmer of zak mee te nemen. Het aanwezige personeel helpt mensen die met een aanhangwagen komen met laden.

Compost goed voor de tuin: natuurlijke balans

Compost is een uitstekende bodemverbeteraar en is perfect voor gebruik in de tuin. Compost voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke manier. Ook verbetert compost de structuur van de bodem, zorgt het voor een goede waterhuishouding en ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Reacties