Wereldlichtjesdag zondag 9 december 2018: ‘We noemen hun naam en steken een lichtje aan’

Foto: Jolanda Kuijten

Jaarlijks wordt over de hele wereld op de 2e zondag van december om 19.00 uur plaatselijke tijd in het kader van “World Wide Candle Lighting” licht ontstoken speciaal voor overleden kinderen. Zo ontstaat in 24 uur een lint van licht om onze aarde heen die onze verbondenheid met elkaar uit zal stralen. In Nederland worden inmiddels op zo’n 100 plekken een Wereldlichtjesdag herdenking gehouden.

In Waspik verzamelen belangstellenden zich om 18.45 uur rond het sfeervol verlichte Monument voor het Overleden Kind op de Algemene Begraafplaats aan de Roonlaan. Om 19.00 uur wordt het eerste licht ontstoken tijdens deze samenkomst van ouders en grootouders, broers en zussen, familie, vrienden en andere betrokkenen om verbonden te zijn met hun kind maar vooral ook met elkaar. Die speciale verbondenheid geeft troost, steun en kracht door te merken dat je niet de enige bent met dit grote verdriet.
Ze worden met naam genoemd, kinderen die het levenslicht nooit hebben kunnen aanschouwen of in de bloei hun jonge leven los hebben moeten laten. Maar ook een volwassen kind met eventueel een eigen gezin blijft een kind van ouders, die hun dierbare zoon of dochter hebben verloren. Groot is het gemis en ook die namen zullen worden genoemd, afgewisseld met bijpassende teksten, muziek en ruimte voor stilte.

Iedereen is van harte welkom deze herdenking bij te wonen. Neem wel de weersomstandigheden in acht en degene die willen zitten wordt gevraagd zelf een stoeltje mee te brengen. Als een ieder die niet aanwezig kan zijn om 19.00 uur thuis een lichtje aan wil steken is de verbondenheid met elkaar in de cirkel van licht des te groter.

Voor het doorgeven van een naam, een tekst, een gedicht of informatie kan contact worden opgenomen met Yvonne Severs Afscheid en Herdenkingen via tel. 06-31269725 of [email protected]

article
85486
Jaarlijks wordt over de hele wereld op de 2e zondag van december om 19.00 uur
https://waalwijk.nieuws.nl/evenementen/wereldlichtjesdag-zondag-9-december-2018-we-noemen-hun-naam-en-steken-een-lichtje-aan/
2018-11-29T16:00:31+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/11/29155713/Foto-Jolanda-Kuijten.jpg