Wenstheater uit Waalwijk speelt op 10, 11 en 12 februari ‘Anne Frank’ in Jongerencentrum Tavenu

Foto: Wenstheater

WAALWIJK – Dit toneelstuk voor jongeren (en volwassenen) gaat over het tragische, maar vooral levenslustige en fantasierijke leven van Anne Frank. Voor de jongeren van Wenstheater een behoorlijke uitdaging omdat het écht gebeurd is.

Anne Frank was pas 13 jaar toen ze als Joods meisje met haar familie moest onderduiken in het Achterhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam. In de ruim twee jaar dat ze onderduikt, schrijft Anne over gebeurtenissen in het Achterhuis, maar ook wat ze voelt en denkt. Het schrijven helpt haar de dagen door. Het stuk dat gespeeld wordt door jongerentheater “Wenstheater” uit Waalwijk, zal 3 dagen lang uitgevoerd worden op het podium van jongerencentrum Tavenu. Regisseur Wendy de Kok en alle spelers kunnen niet wachten om dit boeiende stuk te mogen presenteren aan een volle zaal.

Veel mensen zullen het verhaal van Anne Frank somber en deprimerend vinden en haar als symbool zien voor de miljoenen anderen die stierven in de Tweede Wereldoorlog. En daar hebben ze natuurlijk helemaal gelijk in. Aan de andere kant doet het Anne tekort. Zij was namelijk geen somber persoon. Ja, ze kon somber zijn en verdrietig en aan diepgaande introspectie doen, maar ze was ook vrolijk, charismatisch, inspirerend en volkomen uniek. Vandaar dat dit toneelstuk niet alleen haar levensverhaal vertelt, maar ook haar innerlijke leven beeldend maakt. In dit toneelstuk komen in elke akte bedenksels voor, dat zijn meestal combinaties van Anne ’s eigen fictieve verhaaltjes en die van anderen, vanuit de boeken die ze las. Die bedenksels komen in de vorm van gedichten terug in het stuk. Deze gedichten zijn geschreven door Lara Dumont, tevens de hoofdrolspeelster van het stuk. De gedichten zijn ook metaforen van het leven in het Achterhuis, beeldende vormen van wat er in Anne zelf omging. Door deze afwisseling is het naast een ernstig ook een vrolijk toneelstuk geworden, een stuk met meerdere lagen, in lijn met het karakter van Anne zelf. Het is de bedoeling dat Anne op deze manier zo dichtbij mogelijk komt.

In mei vorig jaar zijn de repetities gestart voor dit stuk. Alle spelers hebben zich in hun rol verdiept en hebben geprobeerd in de huid van de bewoners en helpers van het Achterhuis te kruipen. Dit was soms best confronterend voor ze maar ze zijn het er allemaal over eens dat dit verhaal ‘nooit vergeten mag worden’. Hun inzet en loyaliteit heeft geresulteerd in een boeiende avond en matinee voorstelling. Volgens regisseur Wendy de Kok is “De kracht van toneel het samen toewerken naar een mooie voorstelling. Je gaat een verbintenis met elkaar aan en je moet je voor de volle 100% geven. Daar wordt je sterker van, leer je wat discipline inhoudt en uiteindelijk is het applaus van het publiek daar de ultieme beloning voor. Toneel doet zoveel meer bij jongeren, dat is wat Wenstheater wil laten zien” geeft de Kok aan. Na afloop praten deze jongeren dan ook graag met u na onder het genot van een drankje bij Jongerencentrum Tavenu. Jong en oud met elkaar verbinden tijdens een avond of middag uit, de vrijwilligers en medewerkers van de Tavenu dragen hier hun steentje aan bij en heten u meer dan welkom.

Beleef een geweldige avond of middag uit met de talenten van Wenstheater die voor u deze bijzondere voorstelling zullen neerzetten. Er zijn nog tickets à €5,00 / €10,00 (18+) beschikbaar voor zowel de voorstelling op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari (aanvang 20.00 uur) als op de zondagmiddag 12 februari om 14.00 uur.

>Bestel HIER je tickets!<<<

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen