Waalwijkse dominee houdt in Tilburg na afgelasten kerkdienst online een coronaviering

Foto:

WAALWIJK / TILBURG – Het coronavirus legt het dagelijks leven in Noord-Brabant plat. Dat treft ook kerken. In Tilburg houdt dominee Otto Grevink daarom een online coronaviering.

Het idee ontstond na de beslissing om de kerkdienst af te gelasten. “Dat was een moeilijke beslissing, waarin we niet over één nacht ijs zijn gegaan. Maar behalve dat we mensen op hun eigen verantwoordelijkheid mogen wijzen, moeten we ook zelf onze verantwoordelijkheid nemen voor een grote groep, deels ook kwetsbare mensen, die uit de wijde omtrek naar de kerk komen.”

Grevink besloot een online alternatief aan te bieden. In samenwerking met communicatiebureau ISI Media en internetkerk MijnKerk.nl, waarvoor Grevink internetdominee is. Op zondag 15 maart om 9.30 uur vindt vanuit Tilburg daarom een Coronaviering plaats. Omdat mensen niet naar de kerk komen, wordt de dienst live gestreamd via YouTube. “Online biedt prachtige mogelijkheden om de verbinding met elkaar aan te gaan. Op deze pagina vier je mee!” aldus de speciaal in het leven geroepen website coronaviering.nl.

“Er zal muziek zijn, gebed en een korte overweging”, vertelt Grevink, “en verder kunnen mensen online reageren en gebedspunten indienen. Ook broeden we op een manier waarop mensen ook aan elkaar kunnen laten weten dat er aan hen gedacht wordt. Een digitaal bloemetje. Op de internetsite van MijnKerk.nl kunnen mensen een kaarsje aansteken. En via onze site kunnen mensen ook een donatie doen bij wijze van collecte. Zo zijn we toch bij elkaar, maar dan online.”

De coronaviering is rechtstreeks te volgen via coronaviering.nl en wordt mede mogelijk gemaakt door communicatiebureau ISI Media.

Cookieinstellingen