Repair Café op dinsdag 12 november

Foto: Repair Café

Niet goed functionerende (huishoudelijke) apparatuur, hoeft lang niet altijd te worden weggegooid. Technisch handige vrijwilligers van het Repair Café helpen u om uw defecte apparaten een tweede leven te geven. Ook voor het herstelwerk aan kleding en textiel kunt u terecht bij het Repair Café Waalwijk.

In Nederland wordt erg veel weggegooid, ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Repair Café wil daar verandering in brengen.

Op dinsdag 12 november kunt u, van 19.00 uur – 21.00 uur, met uw defecte spullen terecht in het wijkdienstencentrum BaLaDe. BaLaDe is gelegen op het adres Balade 1, 5142 WX Waalwijk.

Op het Repair Café zijn gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Bijvoorbeeld aan kleding, (tuin)meubels. elektrische apparaten, fietsen, buggy’s, computers en randapparatuur, speelgoed, rollators, enz. In het Repair Café gaat u samen met de aanwezige deskundige vrijwilligers aan de slag om deze spullen te repareren.

Fietsverlichtingsactie

In samenwerking met de ANWB organiseert het Repair Café Waalwijk weer een fietsverlichtingsactie. Het is belangrijk dat mensen zich met goede fietsverlichting in het verkeer begeven, zeker nu de dagen korter worden. Met goede fietsverlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met wel 20%. Uw fietsverlichting wordt op bij het Repair Café gecontroleerd, gerepareerd of vervangen. Brengt u zelf fietslampjes mee, dan worden deze vakkundig gemonteerd.

Alle reparaties zijn gratis, en bent u tevreden over een geslaagde reparatie dan is een vrijwillige bijdrage welkom. Heeft u niets om te repareren? Kom dan om een praatje te maken, misschien kunt u iemand anders helpen. Op een Repair Café valt altijd wat te leren. En of u nu komt om de portemonnee te sparen, afval wilt voorkomen, wilt leren repareren of alleen voor de gezelligheid, u bent van harte welkom.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOSAndroid) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden