Prachtig opera-concert in Sint Jan Waalwijk met o.a. bariton Wil van Leijsen

Foto: Balkenende Media

Op zondagmiddag 17 februari a.s. vindt een prachtig opera-concert plaats in de Waalwijkse Sint Jan, georganiseerd door de Stichting “Vrienden van Sint Jan de Doper”.

Dit unieke concert wordt uitgevoerd door drie topmusici, te weten Wil van Leijsen (bariton), Nancy Verschuuren (sopraan) en Joep Meijer (piano). Er zullen liederen uit een diversiteit aan opera’s ten gehore worden gebracht, van onder andere Mozart, Händel en Bizet. De uitvoering begint om 14.30 uur en de entree is zoals altijd gratis; na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

V.l.n.r. Joep Meijer, Nancy Verschuuren en Wil van Leijsen

Wil van Leijsen, bariton

Wil studeerde hoofdvak solozang en piano aan het conservatorium in Arnhem. Na zijn conservatoriumopleiding volgde bij interpretatielessen bij o.a. Herman Wolman. Zijn repertoire omvat zowel opera, oratorium als lied. Wil is geregeld te horen als zangsolist, geeft les aan vele leerlingen en is werkzaam als koordirigent van verschillende zangverenigingen in Noord-Brabant. Ieder jaar geeft hij een concert in het Cenakel van Tilburg.

Nancy Verschuuren, sopraan

Nancy heeft op 26-jarige leeftijd het “zingen” ontdekt. In 2004 heeft zij meegedaan aan het tv-programma: “Una voce particolare”. In dit programma mocht zij een aria zingen uit de opera “La Bohème” van Puccini. Daamee heeft Nancy toen een finaleplaats bereikt, waar zij nog steeds heel trots op is. Ook heeft zij deelgenomen aan diverse masterclasses, bij o.a. Ernst Daniël Smid. Inmiddels heeft Nancy verschillende rollen vertolkt in opera- en operetteproducties van amateurgezelschappen en wordt zij regelmatig uitgenodigd als gastsoliste.

Joep Meijer, pianist

Joep studeerde aan het Utrechts conservatorium en aansluitend op het Tilburgs Conservatorium. Vanaf zijn eerste pianolessen op 12-jarige leeftijd heeft Joep zich gespecialiseerd in het begeleiden van zangers en violisten. Zo heeft Joep zangers begeleid in masterclasses en workshops. Joep treedt regelmatig op als begeleider bij zangrecitals en als gastpianist van koren. Daarnaast heeft Joep 10 jaar het prestigieuze ‘Mades Mannenkoor’ begeleid als pianist en repetitor.

Iedereen welkom!

Iedereen die wil genieten van prachtige operamuziek, is zondag 17 februari van harte welkom in de Sint Jan bij dit concert. Het concert start om 14.30 uur en de deuren staan vanaf 14.00 uur voor u open. In de pauze is er gelegenheid tegen een kleine vergoeding een kopje koffie of thee te drinken.

article
87217
Op zondagmiddag 17 februari a.s. vindt een prachtig opera-concert plaats in de Waalwijkse Sint Jan,
https://waalwijk.nieuws.nl/evenementen/prachtig-opera-concert-in-sint-jan-waalwijk-met-o-a-bariton-wil-van-leijsen/
2019-01-24T21:04:45+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/06/12153051/sint-jan.jpg