Passieconcert ‘The Crucifixion’ door Gemengd Antonius Koor op 26 maart

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

Op zondag 26 maart om 14:30 uur voert het Gemengd Antonius Koor het passieconcert ‘The Crucifixion’ uit in de Sint Jan in Waalwijk.

Het koor bestaat uit 44 zangers en is samengesteld uit de koren van de parochie Sint Jan zoals het Antonius Koor, Sint Jans Koor, Clemens Koor en Theresia Koor. Het koor staat onder leiding van Soof van den Berg. De solisten zijn Pastoor Marcel Dorssers (bas) en Ruud Tolk (tenor). Organist is Frans Bullens, die koor en solisten begeleid. De entree is zoals altijd gratis; na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

‘The Crucifixion’ (De Kruisiging), een werk uit 1887 van de Engelse componist John Stainer (1840 – 1901), beschrijft de beknopte versie van het verhaal van de gevangenneming, het proces en de veroordeling van Christus. ‘The Crucifixion’ is geschreven voor tenor en bas solo, gemengd koor en orgel. Stainer droeg het werk op aan zijn leerling en vriend W. Hodge, die dirigent was van een koor, bestaande uit 16 sopranen, 4 alten, 4 tenoren en 4 bassen. De tekst van het werk, die het Bijbelse Lijdensverhaal op de voet volgt, is samengesteld door de geestelijke W.J. Sparrow-Simpson.

 

Reacties