Open Monumentendagen: Molen Dye Sprancke te bezichtigen op 14 september

Foto: Molen Sprang

Tijdens de monumentendagen is koren-standerdmolen Dye Sprancke geopend op 14 september voor bezichtiging. Anders dan op iedere zaterdag is de molen op deze bijzonder dag vanaf 10.00 uur vrij toegankelijk.

De molen uit 1747, en behorende tot het cultureel erfgoed van de gemeente Waalwijk is volop in bedrijf om te doen waarvoor hij sinds 1747 is gebouwd. Op ambachtelijke wijze wordt het graan vermalen tot meel. Het is een avontuur om te zien hoe de molen, aangedreven door de wind, de wielen en molenstenen in beweging zet om het graag te malen en de zakken naar boven te hijsen. De draaiende molenstenen malen op puur natuurlijke wijze een heerlijk geurend volkorenmeel produceren.

Om de molen in bedrijf te houden zijn er diverse meelproducten verkrijgbaar zoals volkorenmeel, molenbloem, pannenkoekenmeel, spelt, meel, en bloem evenals molenkaarten, een molenbouwplaat voor de kinderen en recepten.

Niet alleen tijdens de Open Monumentendagen is de molen te bezoeken. Iedere zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur is de molen open voor bezichtiging. U bent van harte welkom om de molen te bezoeken en te genieten van een stukje wereld-cultureel erfgoed. Voor meer informatie kunt u terecht bij de molenaar, Machiel Treffers, tel.nr 06-21953502.

Tot ziens op standerdmolen Dye Sprancke aan de Oudestraat in Sprang-Capelle