Open Atelierroute 0416 op 19 en 20 september

Foto: Open Ateliers 0416

Op zaterdag 19 en zondag 20 september 2020 wordt Open Atelierroute 0416 gehouden in de plaatsen Waalwijk, Sprang-Capelle, Kaatsheuvel, Waspik, Doeveren en Drongelen. Op 21 locaties wordt het werk van meer dan 35 kunstenaars in de meest uiteenlopende disciplines getoond, dus er is voor iedereen wel iets aantrekkelijks te zien!

Twee dagen volop genieten van de mooiste en beste kunst uit de regio. Het werk is heel divers: keramiek, glaskunst, stenen en bronzen beelden, sculpturen, textielkunst, poppen, schilderijen, etsen, tekeningen, grafiek en fotografie.

Kunst kijken en ervaren is belangrijk, in deze tijd misschien juist nog veel meer.

Dit is een mooi evenement waarbij de bezoekers per fiets of auto de verschillende ateliers kunnen bezoeken, kunst kunnen bekijken en ervaren. Een kopje koffie of thee drinken en een persoonlijk gesprek met de kunstenaar voeren om zo meer inzicht te krijgen in zijn of haar het werk en motivatie. Even vluchten uit de werkelijkheid, emoties, verwondering, aantrekking of afkeer, ga het beleven!

De meeste locaties betreft tevens het eigen atelier. Bezoekers kunnen daar een kijkje achter de schermen nemen en vragen te stellen aan de kunstenaars. Openingstijden: 11.00 – 17.00 uur. Toegang is overal gratis!

Nieuwe deelnemers aan de route zijn het GMHK, ons gemeente museum in Waalwijk voor hedendaagse kunst; Zorg Atelier de Polder, gelegen in de polders tussen Heusden en Waalwijk; Zorg Atelier ANKE in Kaatsheuvel; Maria Smelt en Carla Raaijmakers-Jacobs in Waalwijk.

Het Huis van Waalwijk (Kropholler) zit in de route met een kunstexpositie ‘TEXTIEL & LEER NU! waar tien hedendaagse Brabantse kunstenaars vernieuwende kunst en design tonen.

Onze website is vernieuwd, om meer informatie over de deelnemende kunstenaars te vinden klikt u op de locaties onder de knop “plattegrond”: www.openateliers0416.nl

Het boekje met de plattegronden, de deelnemers en adressen is vanaf zaterdag 5 september af te halen bij de deelnemende kunstenaars, bij het Kunstencentrum Waalwijk, Bibliotheek Waalwijk, Primera en VVV.

De organisatie vraagt aan bezoekers van de ateliers om verantwoordelijk om te gaan met de Covid-19 afspraken, blijf thuis bij verkoudheid en houd anderhalve meter afstand met medebezoekers. Atelierhouders zullen met oog op hygiëne er op toezien dat niet teveel mensen tegelijk in hun ruimte zijn.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden