Nieuwjaarsconcert ‘Neva Esemble’ uit Sint Petersburg in Sint-Jan

Foto: Russische Neva Ensemble

Op zaterdagavond 12 januari om 20:00 uur geeft het bij velen bekende Neva Ensemble uit Rusland een prachtig Nieuwsjaarsconcert in de Sint Jan in Waalwijk op uitnodiging van de Vrienden van Sint-Jan de Doper. De entree tot dit mooie concert is gratis (let op; het is eenmalig op zaterdagavond in plaats van op zondagmiddag); na afloop wordt aan de bezoekers een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het Russische Neva Ensemble, bestaande uit vijf professionele topzangers en een pianiste, verzorgt van begin december tot half januari wederom een tournee bestaande uit een groot aantal optredens door heel Nederland. Het Neva Ensemble is een klein koor (twee zangeressen, drie zangers en een pianiste) en brengt een werkelijke muzikale belevenis, met voor de pauze Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek en beroemde Kerstliederen, en na de pauze Russische volksmuziek, zoals de Stenka Razin, ‘Eenzaam helder klinkt het klokje’, Kalinka, Katjusha gevolgd door aria’s, duetten, romances, en trio’s van bekende componisten. Een bijzonder optreden voor u als toehoorder bij dit concert, zowel een streling van het oor, als ook voor het oog.

Dit gezelschap keert elk jaar, ditmaal al voor de 26e keer, terug naar ons land. Zij krijgen zeer veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen. Dit blijkt niet alleen uit de vele trouwe toehoorders , maar ook uit de vele media-aandacht. Op zowel radio als televisie is door de jaren heen diverse malen aandacht aan ze besteed en een bekend landelijk ochtendblad noemde deze topsolisten eens “De muzikale tovenaars uit Rusland”.
Iedereen is wederom van harte welkom; de entree is gratis, na afloop wordt de bezoekers gevraagd om een vrijwillige bijdrage.

De uitvoering op zaterdag 12 januari begint om 20:00 uur. De deuren van de markante koepelkerk Sint-Jan staan vanaf 19.30 uur voor u open.

article
86444
Op zaterdagavond 12 januari om 20:00 uur geeft het bij velen bekende Neva Ensemble uit
https://waalwijk.nieuws.nl/evenementen/nieuwjaarsconcert-neva-esemble-uit-sint-petersburg-in-sint-jan/
2019-01-01T10:19:05+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2019/01/01101759/neva-ensemble01.jpg