‘Nacht van de Nacht’ op 26 oktober

Foto: IVN

In de nacht van 27 op 28 oktober gaat de wintertijd in. De klok gaat een uurtje terug en we kunnen een uurtje langer slapen. Hiermee gaan we ook de donkere wintermaanden tegemoet. Ben je niet bang in het donker en wil je Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen wel eens na zonsondergang beleven? Doe dan mee aan de spannende excursie ‘Nacht van de Nacht’ op 26 oktober!

Avontuurlijke wandeling in het donker

Maak gebruik van deze unieke gelegenheid om in het donker op pad te gaan met een duingids, want normaal is het verboden om tussen zonsondergang en zonsopkomst in het park zijn! Luister naar de fascinerende geluiden die de nacht met zich meebrengt en laat je meevoeren door de verhalen van de gids over het nachtleven in het nationaal park. Beleef de natuur als alle andere mensen al naar huis zijn. Behalve jij.

Sterren kijken

De Nacht van de Nacht is bedoeld om lichtvervuiling landelijk onder de aandacht te brengen. Wist je bijvoorbeeld dat we in stedelijk gebied maar enkele sterren met het blote oog zien, terwijl dat er normaal gesproken zo’n 2.500 kunnen zijn? Hopelijk is het helder weer want dan kun je genieten van een prachtige sterrenhemel boven de duinen. Dus bereid je voor op een avontuurlijke wandeling in het donker!

Meer informatie en aanmelden

Deze excursie start zowel aan de noordkant van het nationaal park (Kaatsheuvel), als aan de zuidkant (Biezenmortel). Het begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen mee, honden zijn niet toegestaan. Vanwege grote belangstelling voor deze excursie is het noodzakelijk je van tevoren aan te melden via de activiteitenkalender op de website www.np-deloonseendrunenseduinen.nl

Informatie en aanmelden

  • Meld je aan via de activiteitenkalender op www.np-deloonseendrunenseduinen.nl.
  • IVN Brabant organiseert deze wandeling. Bereikbaar via 088 500 3110 of [email protected].
  • Vertrekpunt zuid:. De Rustende Jager, Oude Bossche Baan 11, Biezenmortel
  • Vertrekpunt noord: Recreatiepark Het Genieten, Roestelbergseweg 3, Kaatsheuvel
  • Prijs: € 5,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen.
  • Vooraf aanmelden is nodig zodat voldoende gidsen beschikbaar zijn.
  • Graag om 18:45 uur aanwezig zijn zodat de groep op tijd kan vertrekken.
  • Deze wandeling van circa 7 kilometer duurt ongeveer twee uur.
  • Honden mogen helaas niet mee.

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Foto: Nancy-Carels-Flickr
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden