MiNC Café 17 december met o.a. gaswinning in Brabant

Foto: MiNC

Maandagavond 17 december is iedereen van harte welkom bij het MiNC-café in de Verkadefabriek Den Bosch. MiNC-presentatoren Frank Finkers, Rob de Vrind en Lise-Marie Bom brengen u op de hoogte van de laatste actualiteiten op het gebied van duurzaamheid en milieu.

Geen natte voeten meer

Hoe voorkomen wij overstromingen vanuit de Maas? Door dijken en rivierverruiming. Rivierverruiming verlaagt niet alleen de waterstand tijdens afvoerpieken, het biedt ook mooie kansen voor gebiedsontwikkeling en meer natuur. Is het allemaal nog wel nodig met het oog op de droogten? Ben van de Reek (coördinator hoogwaterbescherming bij de provincie Noord-Brabant) neemt ons mee in de wereld van hoogwaterbescherming en belicht enkele projecten langs de Maas en rond ’s-Hertogenbosch.

Miljoenen voor het lokale gemeenschapsleven

Miljoenen voor het lokale gemeenschapsleven? Waar komen deze vandaan? Is vererven hierop het antwoord? In een interview doet Jan de Rond uit de doeken hoe de Rotary met de ‘Lokale goede doelengids‘ deze gelden gaat ophalen voor lokale goede doelen.

Verdrogingsbestrijding AA en de Maas

Bestuurder en portefeuillehouder verdrogingsbestrijding, hoogveenherstel en beekherstel bij Aa en Maas Ernest de Groot spreekt u bij over de huidige stand van zaken. Wat kan Aa en Maas doen bij droogte die oogsten, de scheepvaart, de dijken en grondlagen bedreigt? Wateroverlast is veel zichtbaarder, maar droogte krijgt steeds meer aandacht en wordt onze grootste uitdaging.

Gaswinning in Brabant

Gaswinning in Waalwijk en Loon op Zand? Wat vinden de inwoners van de betrokken gemeenten in Brabant hiervan? Staan deze gaswinningsplannen niet haaks op de lokale en internationale klimaatdoelstellingen? De heer Peter Kodde van Milieudefensie zal een en ander uit de doeken doen. Hij werkt aan het dichtdraaien van de Groningse gaskraan om Nederland te laten afkicken van haar gasverslaving.

Vaste onderdelen

Rob, Frank en Lise Marie brengen u op de hoogte van de laatste actualiteiten en nieuws uit de natuur. Ook zijn er weer pitches op de groentekist.

Muziek

De muziek wordt verzorgd door Ed Citroen, een veelzijdig poptroubadour die langs alle hoeken van emoties schuurt met een lach en een traan. Dit optreden vormt de prachtige muzikale omlijsting van de avond.

De toegang is zoals altijd gratis. U bent welkom vanaf 19:30 uur in de Clubzaal van de Verkadefabriek. Het MiNC-café begint om 20:00 uur en eindigt rond 22:00 uur waarna u onder het genot van een drankje kunt napraten.

article
85697
Maandagavond 17 december is iedereen van harte welkom bij het MiNC-café in de Verkadefabriek Den
https://waalwijk.nieuws.nl/evenementen/minc-cafe-17-december-o-a-gaswinning-brabant/
2018-12-05T13:57:20+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/12/05135653/minc.jpg
gaswinning