Lezing Groei & Bloei De Langstraat: ‘List en bedrog in de natuur’

Foto: Groei & Bloei De Langstraat

WAALWIJK – Dinsdagavond 21 januari 2020 geeft Groei & Bloei De Langstraat een lezing over “list en bedrog in de natuur”. De lezing wordt gehouden in Ontmoetingscentrum “De Haven”, Leefdaelhof 11, Waalwijk-Centrum. Aanvang om 20.00 uur. Vooraf reserveren is niet nodig. Kosten €3,– p.p.; voor leden van Groei & Bloei is de lezing gratis bij te wonen.

Deze avond neemt Rini Kerstens u mee in de kenmerken achter situaties die je dagelijks in de natuur kunt tegenkomen. De natuur vormt voor velen een bron van inspiratie. Er is altijd wat te zien, te horen en te beleven. Elk seizoen is weer anders maar altijd boeiend en op een eigen manier mooi. Zowel dichtbij in de eigen tuin als wat verder weg in het bos, op de heide of in de wegberm. Als je wat meer in de diepte kijkt blijkt de natuur echter ook een ware “slangenkuil” te zijn waarin een hevige strijd wordt geleverd. Deze strijd is om het (voort-)bestaan van een soort. Het gaat hierbij om het; aan de kost komen, vijanden ontlopen en een partner bemachtigen. Een grote mond en uitgebreid darmstelsel, snel uit de voeten kunnen en passionele paringsdrift zijn daarbij niet toereikend. Om echt te overleven is een groot aantal uiteenlopende talenten en vaardigheden ontwikkeld. Sommige organismen zijn daarbij een “open boek”, andere bedienen zich van slinkse en sluwe methodes. Camouflage, imponeren en afschrikken, op het verkeerde been zetten en misleiden, geraffineerde verleidingstechnieken en botweg bedriegen. In de ons direct omringende natuur kom je dat allemaal tegen. De lezing probeert een indruk te geven van deze trucen-doos van list en bedrog.

We zien u graag op deze lezing dinsdagavond 21 januari 2020. De lezing begint om 20.00 uur in Ontmoetingscentrum De Haven aan de Leefdaelhof 11, in Waalwijk-Centrum. Meer info is beschikbaar op de website van groei en bloei de Langstraat, www.delangstraat.groei.nl.

Foto: Groei & Bloei De Langstraat
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden