Lezing Groei & Bloei De Langstraat: “De oorsprong van de Dutch Wave”

Foto: Groei & Bloei de Langstraat

Dinsdagavond 17 september 2019 geeft Groei & Bloei De Langstraat een lezing over “de oorsprong van de Dutch Wave”. De lezing wordt gehouden in Ontmoetingscentrum “De Haven”, Leefdaelhof 11, Waalwijk-Centrum. Aanvang om 20.00 uur. Vooraf reserveren is niet nodig. Kosten €3,– p.p.; voor leden van Groei & Bloei is de lezing gratis bij te wonen.

Een presentatie door Leo den Dulk over de oorsprong van de Dutch Wave, de nieuwe manier van ontwerpen met vaste planten. The Wave probeert om mét de natuur te tuinieren, in plaats van tegen de natuur in. Ze maakt gebruik van vaste planten, éénjarigen, siergrassen en bolgewassen, gecombineerd met het idee dat deze het gehele jaar door de moeite waard moeten zijn. Naast de bloei dient er ook schoonheid gevonden te worden in de structuur, de vorm en de hoogte van de plant. Zeker ook als deze afgestorven zijn, door hun zaaddozen, verkleurd blad en stelen. Daarom wordt er op zoek gegaan naar nieuwe natuurlijk uitziende planten. Bestaande planten worden daarnaast nog op een andere, lossere, meer natuurlijke manier gebruikt.

We zien u graag op deze lezing dinsdagavond 17 september 2019. De lezing begint om 20.00 uur in Ontmoetingscentrum De Haven aan de Leefdaelhof 11, in Waalwijk-Centrum. Meer info is beschikbaar op de website van groei en bloei de Langstraat, www.delangstraat.groei.nl.