Klezmajeur brengt vrolijke muziek in Sint-Jan Waalwijk

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

Vrienden van Sint Jan de Doper’ organiseert op zondag 29 maart Klezmajeur uit Eindhoven met het programma “A Mentsh…”. Klezmajeur brengt Jiddische volksmuziek met vooral vrolijke maar soms ook melancholische klezmer-muziek.

Klezmajeur is opgericht in mei 2006. Sindsdien heeft de groep een fikse serie optredens achter de rug, in theaters, bij feesten, bruiloften, festivals, culturele podia, etc.De naam van de groep is een woordspel met ‘klezmer’ en ‘majeur’ om het vrolijke karakter van de muziek die ze maken aan te geven. De vier leden hebben allemaal een achtergrond in de volksmuziek, hoewel de accenten ietwat verschillen.

Klezmajeur

De Sint-Jan is méér!
De Stichting is vorig jaar van start gegaan met acties om de kerk te behouden voor volgende generaties. Om dat kracht bij te zetten heeft de Stichting in 2015 maandelijks een activiteit op het programma staan. Een belangrijk doel van de Stichting ‘Vrienden van Sint Jan de Doper’ is dat het ook in de toekomst mogelijk blijft om vieringen in de kerk te houden. Maar de Sint-Jan heeft méér te bieden. Bij het 100-jarig bestaan van de kerk in 2025 zal het gebouw weer een plek moeten zijn waar iedere Waalwijker zich thuis voelt: de kerk als een levend middelpunt voor alle inwoners van Waalwijk. “Onze Sint-Jan is méér” is dan ook de slogan van de Stichting Vrienden van Sint Jan. Een divers programma is daarom samengesteld, waarin iedereen – jong en oud, gelovig en niet-gelovig – wel iets van zijn gading kan vinden.

Wilt u dat onze Sint Jan voor Waalwijk behouden blijft? Stort dan uw eenmalige of periodieke bijdrage op IBAN NL24 RABO 0150829094 Voor meer info kijk op www.vriendensintjanwaalwijk.nl/help-mee.

article
17525
Vrienden van Sint Jan de Doper’ organiseert op zondag 29 maart Klezmajeur uit Eindhoven met
https://waalwijk.nieuws.nl/evenementen/klezmajeur-brengt-vrolijke-muziek-sint-jan-waalwijk/
2015-03-08T14:41:05+00:00
https://waalwijk.nieuws.nl/media/sites/364/2014/03/lqop37dazapbmfo3z17x4rlit-ww140305stjan.jpg
Klezmajeur, Sint Jan