Kerstconcert in de St. Jan met mannenkoor Sint Caecilia en vijf solisten

Foto: KTM

Op zondag 16 december geeft het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia een Kerstconcert in de Sint Jan te Waalwijk. Iedereen is van harte welkom. Aanvang 14.30 uur. Entree is gratis. Na afloop wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd.

KTM Sint Caecilia uit Tilburg, opgericht in 1877 maar nog steeds een bloeiende vereniging, heeft als doel om mannen samen te brengen die willen zingen. De ambitie van het koor is om aantrekkelijke en gevarieerde optredens te verzorgen in de regio Tilburg. Het koor, onder leiding van dirigent Michel de Valk, bestaat uit maar liefst 75 leden. Het repertoire bevat religieuze en profane muziek. Het koor heeft al hele grote optredens op zijn naam staan en mag het predicaat “Koninklijk” voeren. Op 16 december breng het koor voor u een mooi nieuw repertoire, helemaal in de kerstsfeer! Voor meer informatie over het koor, ga naar http://www.sint-caecilia.nl  Het koor wordt ondersteund door Carla Schrijner (cello), Wilma Timmermans (piano) en sopraan Franka van Dommelen

Carla Schrijner (cello) en Wilma Timmermans (piano)

Carla Schrijner is celliste in het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ze studeerde aan Het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jean Decroos. Zij volgde cursussen bij Paul Tortelier en Boris Pergamenschikov. Jarenlang was zij verbonden aan Het Brabants Orkest en 17 jaar vast lid van het Orion Ensemble.

Franka van Dommelen, sopraan

Franka van Dommelen is opera- en concertzangeres. Na het behalen van haar bachelor diploma Solozang vervolgde Franka haar studie in Duitsland met een Master Oper aan die Hochschule für Musik und Theater, Hamburg. Zij werd daar gecoacht door Geert Smits en Turid Karlsen. Naast haar uitvoeringspraktijk was zij als adviseur betrokken bij het Fonds voor de Podiumkunsten en was zij van 2012 tot en met 2018 als hoofdvak docent Solozang verbonden aan het Fontys conservatorium (AMPA) te Tilburg.

article
85173
Op zondag 16 december geeft het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia een Kerstconcert in de
https://waalwijk.nieuws.nl/evenementen/kerstconcert-in-de-st-jan-met-mannenkoor-sint-caecilia-en-vijf-solisten/
2018-11-21T16:26:24+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/11/21162302/DSC5240.jpg