Informatieavond over erfelijk hoog cholesterol

Kinderarts Elke Mommertz
Foto: ETZ

Het in locatie ETZ Waalwijk gevestigde LEEFH Centrum van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis houdt donderdag 16 januari in Tilburg een informatieavond over Familiaire Hypercholesterolemie (FH, erfelijk hoog cholesterol). De avond wordt georganiseerd voor iedereen die te maken heeft met FH, een hoog cholesterol in de familie of hart- en vaatziekte op jonge leeftijd.

FH is een erfelijke aandoening waardoor het LDL cholesterolgehalte in het bloed sterk verhoogd kan zijn. Als gevolg hiervan lopen mensen met FH het risico om op jonge leeftijd een hart- en vaatziekte te krijgen; bijvoorbeeld een hartinfarct of een beroerte. FH komt voor bij 1 op de 250 Nederlanders. Nog niet alle mensen met FH zijn bekend of hebben zich laten testen. Tijdens de bijeenkomst worden bezoekers geïnformeerd over de erfelijke aandoening FH, de behandeling hiervan en het screenen van familieleden. Daarnaast is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Internist vasculaire geneeskunde Ben Imholz vertelt tijdens de bijeenkomst over het verschil tussen familiaire hypercholesterolemie en ‘gewoon’ verhoogd cholesterol. Ook behandelt hij het voorkómen van hart- en vaatziekte en wat mensen er zelf aan kunnen doen. Kinderarts Elke Mommertz houdt een voordracht over de behandeling bij kinderen.

Internist Ben Imholz (Foto: ETZ)

Programma

  • 18.30-19.00 Ontvangst met koffie/thee
  • 19.00-19.30 Internist Ben Imholz – hoog cholesterol in de familie; wanneer is het Familiaire Hypercholesterolemie (FH)
  • 19.30-19.50 Petra Daniels, LEEFH consulente – van STOEH naar LEEFH, hoe vinden wij u?
  • 19.50-20.10 Pauze
  • 20.10-20.30 Kinderarts Elke Mommertz – wanneer worden kinderen getest en hoe is de behandeling?
  • 20.30-20.50 Joelle Thijssen, diëtiste hart- en vaatziekte – voeding bij FH
  • 20.50-21.00 Afsluiting door Ben Imholz

Locatie: Aula (route 73) op locatie ETZ Elisabeth, Hilvarenbeekseweg 60 in Tilburg
Datum: Donderdag 16 januari 2020
Tijd: 18.30-21.30 uur
Aanmelden: vóór 13 januari via [email protected]

Zie voor meer informatie: www.leefh.nl.


Lees ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden