Hervormingsdag 2019

Foto: Waalwijk.nieuws.nl Alexander de Peffer

Op 31 oktober 1517 publiceerde Maarten Luther een plakkaat met 95 stellingen tegen situaties in de Rooms-katholieke kerk. Deze timmerde hij aan de deur van de slotkapel in Wittenberg.

Het was een roerige tijd aan het einde van de middeleeuwen, wanneer de kerk het alomtegenwoordige geloof van de mensen misbruikt om zichzelf te verrijken.
Luther spreekt zich uit tegen de corrupte praktijken van de paus en de kerk van Rome. Uiteindelijk leidde het verzet van Luther tot een breuk met de Rooms-katholieke Kerk. Het was het begin van een reformatie (hervorming) van de Christelijke Kerk(en) in West-Europa. In de 16e eeuw zijn toen de protestantse kerken ontstaan.

Dit herdenken we binnenkort met een zangavond op donderdag 31 oktober in de Hervormde Kerk aan de Hoofdstraat te Sprang-Capelle, aanvang : 19.30 uur.
Organisatie door Chr. gem. zangvereniging Hallelujah uit Sprang-Capelle o.l.v. C. Hakkert, met pianobegeleiding door D. Treur. Medewerking door dominee T.C. de Leeuw en Chr. gem. zangver. Excelsior uit Sprang-Capelle o.l.v. H. Blom. Begeleiding samenzang op het orgel door dhr. J . Vreeken. Tijdens deze zangavond is er ruimte voor (samen)zang, schriftlezing en overdenking.

De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden. Er is volop ruimte om gratis te parkeren.

U bent allen hartelijk welkom om met ons deze avond te vieren !

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden