GO Waalwijk Festival zondag 25 september met Sport- & Uitmarkt in Waalwijk

Na een eerste succesvolle editie in 2019 kan het GO Waalwijk Festival dit jaar eindelijk weer plaatsvinden.
Foto: Pix4Profs / Gino van Outheusden.

WAALWIJK – Het GO Waalwijk Festival gaat dit jaar door. Na een geslaagde eerste editie van de Sport- & Uitmarkt in 2019, werd het familiefestival in verband met coronamaatregelen uitgedund tot een kleinschalige open dag. Dit jaar zullen sport- en cultuuraanbieders uit Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle zich weer gezamenlijk presenteren in het centrum van Waalwijk, op zondag 25 september.

Om alle inwoners van Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle uit te nodigen en te inspireren om mee te doen aan sport, beweging en cultuur is er het project GO Waalwijk. Bij het 1-jarig bestaan van GO Waalwijk werd op 25 augustus 2019 het GO Waalwijk Festival georganiseerd: een feestelijke Sport- en Uitmarkt, als start van het nieuwe sport- en culturele seizoen. Enkele duizenden mensen bezochten het festival en zagen sportdemo’s, dans-, theater en muziekoptredens en kunstenaars aan het werk. Ook was er volop ruimte om zelf mee te doen. Het festival leek een blijvertje, maar gedwongen door coronamaatregelen werd het in 2020 en 2021 teruggebracht tot een kleinschalige open dag bij aanbieders. Dit jaar wordt de draad weer opgepakt: op zondag 25 september vindt het GO Waalwijk Festival plaats.

Podia voor optredens en sportdemo’s

Sport- en cultuuraanbieders zijn uitgenodigd om mee te doen aan het GO Waalwijk Festival. Alfred van de Pas (Winterdijk30b) en Annika Jabroer (beweegcoach senioren) maken deel uit van het organisatiecomité en lichten een tipje van de sluier. Van de Pas: “We maken een looproute die bezoekers via het Raadhuisplein naar de Hooisteeg en de stadstuin brengt en via de Winterdijk richting Grotestraat en weer terug. Langs de route komen podia voor allerlei optredens door lokaal en wellicht ook wat breder bekend talent. Ook zijn er allerlei sporten te zien en te beleven.” Jabroer: “Het festival richt zich op álle inwoners. Dat betekent dat we ook graag aandacht besteden aan onder meer beweegactiviteiten voor senioren en aan sportmogelijkheden voor mensen met een beperking. We roepen sport- en cultuuraanbieders op om zich op deze dag te laten zien!”

Cookieinstellingen