Concert van Heusdens Mannenkoor op 17 november in Sint-Jan

Foto: Heusdens Mannenkoor

Op zondag 17 november a.s. om 14:30 uur zal er een prachtig concert plaatsvinden in de Sint Jan te Waalwijk door het bekende Heusdens Mannenkoor o.l.v. Hans van der Sterren. Aan de uitvoering zal tevens medewerking worden verleend door pianiste Mariska Swinkels en sopraan Hannie van Huijgevoort.

Het belooft daarmee een afwisselende muzikale middag te worden, georganiseerd door de Vrienden van Sint Jan de Doper. Iedereen is van harte welkom, de entree is zoals altijd gratis.

Het Heusdens Mannenkoor

In haar ruim 50-jarig bestaan heeft het Heusdens Mannenkoor vele hoogtepunten beleefd. Het kende optredens met koren uit binnen- en buitenland. Ook met koren uit de regio waren er vele concerten. In de loop der jaren verschenen van het koor diverse LP´s en CD’s, die zeer goed ontvangen werden.

Hans van der Sterren, dirigent

Het Heusdens Mannenkoor koor staat onder muzikale leiding van Hans van der Sterren, die het Heusdens Mannenkoor al sinds 1990 onder zijn hoede heeft. Hans is al meer dan 50 jaar actief als dirigent. Menig koor heeft onder zijn leiding prachtige uitvoeringen gegeven, waarbij vooral de specifieke koorklank altijd opviel. Ook dirigeert hij het regionaal Politiemannenkoor Brabant Noord.

Mariska Swinkels, pianiste

Mariska Swinkels uit Tilburg speelt al vanaf haar 8ste jaar piano. Zij begeleidt koren sinds 1970 en vanaf 1993 is zij de vaste begeleidster van het Heusdens Mannekoor waar zij zeer gewaardeerd wordt. Daarnaast treedt zij regelmatig op als begeleidster van vele andere koren en speciale uitvoeringen. Samen met het Heusdens Mannenkoor nam zij twee CD’s op waarbij zij alle pianopartijen voor haar rekening nam.

Hannie van Huijgevoort, sopraan

Hannie van Huijgevoort uit Waalwijk zingt klassiek lied, opera en oratorium, als soliste en in vele samenstellingen met collega-amateurs en beroepsmusici. Ze werkte mee aan vele muziekproducties. Als solo-, ensemble- en koorzangeres neemt Hannie regelmatig deel aan masterclasses en zangprojecten in Nederland, Engeland en Frankrijk. Zij zingt daarnaast bij Kamerkoor Tourdion Waalwijk.

Iedereen welkom

Iedereen die van muziek houdt, is 17 november van harte welkom in de Sint Jan in Waalwijk. De entree is zoals altijd gratis bij de culturele activiteiten van de Vrienden van Sint Jan de Doper, het concert start om 14.30 uur en de deuren staan vanaf 14.00 uur voor u open. In de pauze is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken. Na afloop wordt om een vrije gift gevraagd om de kosten van de organisatie van deze activiteit te kunnen betalen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden