Concert ‘Oosterhoutse Nachtegalen’ in de Sint Jan op zondag 22 september

Foto: Oosterhoutse Nachtegalen

De zomerstop ligt weer achter ons en de Vrienden van Sint Jan de Doper zijn er klaar voor om u een nieuw seizoen met prachtige concerten en interessante lezingen te bieden. U kunt ons volledige activiteitenprogramma in de Sint Jan voor 2019-2020 downloaden via deze link (pdf-bestand).

Het seizoen wordt geopend op zondag 22 september a.s. door de wereldwijd optredende ‘Oosterhoutse Nachtegalen’ met een gevarieerd concert waarbij iedereen zoals altijd van harte welkom is. Dit koor bestaat uit jongens en meisjes in leeftijd variërend van ongeveer 7 tot 20 jaar, die zingend de hele wereld over trekken, zoals naar Amerika, Zuid-Afrika, Rusland/Siberië, Nieuw-Zeeland en Canada. Het concert begint om 14.30 uur en de entree is gratis.

Voordat jongens of meisjes toetreden tot de concertgroep van de Oosterhoutse Nachtegalen, krijgen ze een opleiding van 1 à 2 jaar, waarin het accent ligt op stem- en gehoorvorming. De zangschool bestaat dit jaar 80 jaar. In 2016 ontvingen de Nachtegalen de Cultuurprijs van de gemeente Oosterhout. Vrijwel elk jaar maakt het koor een tournee. Dit jaar hadden de Nachtegalen voor de tweede keer een tournee naar Nieuw-Zeeland.

De Oosterhoutse Nachtegalen hebben zowel geestelijk als wereldlijk een uitgebreid repertoire; van motetten, koralen en spirituals tot musical- en popnummers en liederen, meegebracht uit bezochte concertlanden. Het koor zingt in zo’n vijftien verschillende talen. Een aantal van deze talen is te horen op de cd ‘STRONG’ die dit voorjaar uitkwam.

De aanwezigheid van 3e alten (jongensstemmen in of kort na de stemwisseling) geeft het koor een specifieke klankkleur, die de vele 4- en 5-stemmige stukken een eigen charme en karakter geven.

Zeer regelmatig worden de Nachtegalen uitgenodigd medewerking te verlenen aan bijzondere, grote muziekproducties. Ook voor kleinschaliger muziek-/theaterproducties wordt regelmatig een beroep op de Nachtegalen gedaan. Vaak wordt dan speciaal voor die gelegenheid geschreven of gearrangeerd repertoire ingestudeerd.

Iedereen welkom!

Op zondag 22 september zullen de Oosterhoutse Nachtegalen in Waalwijk een gevarieerde mix van liederen laten horen aan het publiek. Het belooft hiermee een prachtige muzikale middag te worden. Iedereen die van muziek houdt, is dan ook van harte welkom in de Sint Jan in Waalwijk. De entree is zoals altijd gratis bij de culturele activiteiten van de Vrienden van Sint Jan de Doper, het concert start om 14.30 uur en de deuren staan vanaf 14.00 uur voor u open. In de pauze is er gelegenheid een kop koffie of thee te drinken. Na afloop wordt om een vrije gift gevraagd om de kosten van de organisatie van deze activiteit te kunnen betalen. Wij hopen u wederom te mogen verwelkomen!


  • Wil jij ook een gezonder en vitaler leven? Doe dan mee met Fit Challenge De Langstraat! KLIK HIER voor meer info. Inschrijven mogelijk vanaf medio september. Start 06-01-2020.
  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOSAndroid) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.