Concert in de Sint Jan Waalwijk met Geerten van de Wetering (orgel) en Elma Dekker (sopraan)

Foto: Balkenende Media

WAALWIJK – Twee topmusici treden op dinsdag 17 mei a.s. om 20.15 uur voor het voetlicht tijdens een concert in de Sint Jan georganiseerd door de Stichting Orgelkring Waalwijk (SOW). Geerten van de Wetering en Elma Dekker presenteren een programma met composities van M. Reger (1873-1916), P. Post (1919-1979), J.S. Bach (1685-1750), P. Hindemith (1895-1963) en H. Andriessen (1892-1981). Concertthema: Maria, moeder van Jezus.

Geerten van de Wetering is een veelzijdig musicus, die graag uitdagende en verrassende programma’s rond het orgel maakt, bijvoorbeeld in combinatie met dans, elektronische muziek, film of video-art. Geerten is actief als organist en dirigent. Improvisatie is een belangrijk onderdeel van zijn spel. In 2018 won hij het
Internationaal Improvisatieconcours Haarlem, eerder was hij finalist bij improvisatie concoursen in Schlägl (O) en Westfalen (D). Ook brengt hij met regelmaat nieuwe werken in première. In 2018 verscheen zijn eerste solo-cd. Geerten concerteert in binnen- en buitenland. Naast zijn werkzaamheden als uitvoerend musicus is hij ook actief als artistiek adviseur en in diverse bestuursfuncties.

Geerten is organist van de Kloosterkerk in Den Haag, dirigent van het Woerdens Kamerkoor en leidt met regelmaat projectkoren. Hij studeerde Orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens studeerde hij politicologie aan de
Universiteit Leiden. Na het behalen van zijn mastergraad orgel volgde hij een postgraduale aan de Universität der Musik in Wenen bij verschillende grootheden.

Elma Dekker kreeg haar eerste zanglessen van Marianne Pak. Momenteel wordt zij gecoacht door Hanneke de Wit en Paul Triepels. Elma volgde masterclasses bij o.a. Christoph Prégardien, Margreet Honig, Nico van der Meel, Johannette Zomer en Mirande van Kralingen. Elma zingt als freelancer bij het Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, SWR Vokalensemble en het Laurens Collegium Rotterdam. Als solist zingt Elma regelmatig en met veel liefde Bach. Naast vele Bachcantates zong zij ook de Matthäus en Johannes Passion. Verder zong zij werken van o.m. Händel (Messiah), Fauré (Requiem), Vivaldi (Gloria) en Mendelssohn (Hör mein Bitten). Elma Dekker geeft regelmatig concerten met organisten, waaronder Aart Bergwerff, Geerten van de Wetering, Matthias Havinga en Pieter van Dijk.

Voordat zij zich volledig op het zingen toelegde studeerde Elma contrabas bij Jean-Paul Everts en Knut Guettler aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.
Zij speelde in het NSO o.l.v. Otto Tausk en participeerde zij in de NJO summer- en winteracademies. In orkesten speelde zij onder leiding van o.a. Neem Järvi, Martin Sieghart, Etienne Siebens en Hans Leenders. Vanwege haar interesse in theologisch vraagstukken studeerde Elma ook Wereldgodsdiensten aan de Universiteit Leiden.

De kerk van Sint Jan de Doper is te vinden te Waalwijk op het Sint Jansplein 2.
Toegangsprijs: € 10. Introducé gratis.
Info: www.orgelkringwaalwijk.nl

Hartelijk welkom bij dit bijzondere mei-concert!

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen