Boek & Theater Proeverij

Foto: Heidi Wils Fotografie

Op woensdag 13 november 2019 om 20.30 uur organiseren Theater De Leest en de Bibliotheek Waalwijk de eerste Boek & Theater Proeverij. Tijdens deze Proeverij krijgt het publiek op een luchtige wijze boeken voorgeschoteld die dit seizoen in een toneelbewerking te zien zijn in Theater De Leest.

Er zijn korte boekpresentaties, er worden trailers vertoond en er worden interessante gesprekken gevoerd met boekexperts, schrijvers en theatermakers. De avond wordt gepresenteerd door niemand minder dan taalkundige en schrijver Wim Daniëls. De aanwezige gasten zijn regisseur Ignace Cornelissen, schrijfster Roos Schlikker en bibliotheek-collectioneur Tilly Pluk.

Ignace Cornelissen vertelt over zijn werk als regisseur en in het bijzonder over Tonio, het toneelstuk naar de bekroonde gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden. Ook komt de voorstelling De tolk van Java, de bestseller van Alfred Birney, aan bod, daarvoor Cornelissen de toneelbewerking schreef.

Roos Schlikker, schrijfster en columniste bij o.a. het Parool en Libelle, vertelt onder andere over haar werk als scriptschrijfster voor het toneelstuk ‘Doet Sneeuw Pijn’ naar het boek van Carolien Spaans.

Tilly Pluk verslindt als inkoper van boeken en films van de bieb alles wat los en vast zit. Zij zal kort de inhoud van de verschillende boeken toelichten die komende tijd op het podium van De Leest te zien zijn.

Op deze avond ontvangen gasten naast aantrekkelijke kortingen op theaterkaartjes ook het boek ‘Nederland Leest’ helemaal gratis. Kaarten boeken voor de Boek & Theater Proeverij? Ga dan naar www.deleest.nl De kaarten kosten € 2,50 per persoon, inclusief drankje.

Boekvoorstellingen dit seizoen in De Leest

wo 4 dec De Tolk van Java
wo 29 jan Hendrik Groen – Zolang er leven is
vr 7 feb ’T is hier geen hotel
zo 9 feb Koning van Katoren (8+)
wo 19 feb Tonio
wo 15 apr De Aanslag
za 18 apr Doet Sneeuw Pijn

Over Wim Daniëls

Wim Daniëls (11 oktober 1954) is schrijver van boeken over taal, literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast geeft hij lezingen en voordrachten.

Over Roos Schlikker

Roos Schlikker (28 maart 1975) is van vele markten thuis: ze is columnist voor Het Parool en Kek Mama, schrijft scenario’s voor theater en tv, deed mee aan Wie is de Mol? en schuift geregeld aan bij onder meer Pauw.

Over Ignace Cornelissen

Ignace Cornelissen (16 februari 1960) is acteur, toneelregisseur en stichter en voormalig artistiek leider van Theaterwerkplaats Het Gevolg.

Over Tilly Pluk

Tilly Pluk (2 maart 1957) is een van de 3 collectioneurs die binnen de Bibliotheek Midden-Brabant verantwoordelijk zijn voor de inkoop van boeken en films. Tilly Pluk verslindt in deze rol alles wat los en vast zit en luistert ondertussen goed naar wat bezoekers willen lezen en zien. Plus: ze is niet te beroerd om met film- en boekentips te komen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden