23 en 24 juli Anton Pieck Zomerfestijn in Centrum Kaatsheuvel

Gezellige drukte in de zomer van 2019 tijdens de Vakantiebraderie – Pasar Malam
Foto:

KAATSHEUVEL – Het is weer even wennen, maar Kaatsheuvel ontwaakt uit de ‘Corona-slaap’. Na een fantastisch geslaagd Pleinfestival pakken op zaterdag 23 en zondag 24 juli de Centrumondernemers en Stichting Kerst Kaatsheuvel flink uit. Dit kan georganiseerd worden doordat de gemeente een financiële bijdrage levert vanuit het Evenementen-stimuleringsfonds en omdat een aantal sponsoren bereid zijn om in natura of financieel te ondersteunen. Daarnaast zijn het wéér de vrijwilligers die onmisbaar zijn!

‘Drie in één evenement’

Het Anton Pieck Zomerfestijn kent drie bekende elementen. Allereerst het Anton Pieckfestijn, dat vóór de Coronaperiode 2x is georganiseerd in de decemberperiode. Dit door Stichting Kerst Kaatsheuvel ism het Centrummanagement. Helaas was het 2x dikke pech en ‘pet’met het weer en werd het 2x vroeg in de avond afgeblazen. Een deel kon niet eens worden opgebouwd en ingericht. De Vakantiebraderie en Pasar Malam is vanaf 2014 jaarlijks georganiseerd door het Centrummanagement. Het bleek steeds een enorm succes met duizenden bezoekers. Met de hoop, dat de weergoden Kaatsheuvel in de zomerperiode gunstiger gestemd zijn, worden deze drie evenementen nu samengevoegd. Dit in het eerste vakantieweekend (van zuid-NL) om zo veel mogelijk toeristen in de regio de kans te geven Kaatsheuvel te ontdekken.

Het evenement op hoofdlijnen

Heel het Kaatsheuvelse Centrum wordt omgetoverd om 2 dagen te genieten van de lekkernijen, leuke dingen te kopen en te genieten van heel veel leuke presentaties en muziek. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Uiteraard zijn de winkels en terrassen open om het beste uit Kaatsheuvel aan te bieden.

  • 11.00-17.00 uur: Zomerbraderie met leuke kraampjes en kinderactiviteiten.
  • 11.00-17.00 uur: Anton Pieckfestijn met SteamPieck Muzieck (straatmuzikanten). Anton Pieck-sfeer met Anton Pieck-taferelen en veel mensen in ‘stijl’. Een tiental oude ambachten en kinderactiviteiten.
  • 11.00-20.00 uur: Pasar Malam met Indonesische lekkernijen en mooie producten en natuurlijk Indo-muziek.
  • 20.30-24.00 uur op zaterdag: Anton Pieck Zomeravond met gezellige life muziek op het Anton Pieckplein.

Vrijwilligers en muzikanten gezocht

Voor het realiseren is de organisatie nog op zoek naar een aantal vrijwilligers. Denk daarbij aan een paar uurtjes op- en afbouw-werkzaamheden en tijdens het evenement begeleiding van muzikanten en kinderspelletjes. Wil je meehelpen? Stuur dan een email naar: [email protected]

Wil je meedoen als ‘straatmuzikant’, wat we SteamPieck Muzieck noemen? Meld je dan aan bij Robert de Kok van muziekschool De Heraut. [email protected] of bel: 0416 – 280824. Daar kan je ook terecht voor vragen mbt je optreden.

Voor algemene vragen kan je terecht bij Wim Aussems – [email protected] of bel: 06-55555848 .

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen