[Blog Dominique]”De houding die je aanneemt als het misgaat, is bepalend voor succes!”

Foto:

De Afvalrace – Als ik mezelf vergelijk met hoe ik eerst in het leven stond en nadacht over bepaalde dingen en nu, dan is het een hele vooruitgang, al zeg ik het zelf. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen, ondanks dat het niet altijd super gaat.

De instelling die je hebt als het even tegen zit is cruciaal als het gaat over doorpakken. Je kan blijven hangen in de dingen die gebeurd zijn of je kan je verantwoordelijkheid nemen en niet in de slachtofferrol blijven hangen. Dat is bij mij wel gebeurd. Ik kan daar nu over blijven praten en jammeren, maar dat gaat niets oplossen. Ik heb met mezelf en met Jochen afspraken gemaakt waar ik me aan moet houden om te zijn wie ik moet zijn.

Ook merk ik aan mezelf dat ik veel sterker ben geworden en meer uithoudingsvermogen heb. Het feit dat je niet na de warming up al op bent, betekend veel voor mij. Het gevoel dat je lekker door kan knallen is super fijn! Zoals je in mijn vorige blog kon lezen, is er mentaal dus ook veel veranderd. Ik weet wat ik ervoor moet doen om resultaat te halen, als ik dit niet doe, is er simpelweg ook geen resultaat en dat werkt weer demotiverend.

Qua voeding en drinken weten we allemaal dat we dat met mate moeten controleren. Als ik nu terug kijk op de tijd dat ik alleen maar frisdrank dronk en alleen maar makkelijke en ongezonde dingen at. Ik denk af en toe wel bij mezelf: ‘hoe heb ik zo kunnen leven’ en ‘hoeveel geld heb ik aan het eten besteed’, maar het belangrijkste is nog de gedachte: ‘wat als ik nu niet mijn verantwoordelijkheid had genomen’. Deze gedachte is goed om bij stil te staan als je er nog achter moet komen wie je moet zijn. Als je weet wie je moet zijn en de benodigde acties uitvoert, moet je vooral vooruit blijven kijken en vertrouwen in jezelf hebben dat je nu op de goede weg bent!

Liefs, Do.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen