[Blog Dominique] Mijn personal trainer Jochen is recht voor zijn raap en dat heb ik ook nodig

Foto: Enforce

De Afvalrace – Deze week wil ik een tip van mijn trainer Jochen met jullie delen, omdat dat veel voor mij heeft betekend. Het is eigenlijk niet zozeer een tip, maar meer een vraag die je jezelf moet stellen: “Wie wil ik zijn?” en “wie moet ik zijn om dat bereiken?”.

Tijdens de coachgesprekken hebben we het hier vaak over. Ik vond het altijd moeilijk om antwoord te geven op de tweede vraag. Wie ik wil zijn is voor mij duidelijk, ik wil een krachtige vrouw zijn, die zich aan haar beloftes houd en 100% achter haar keuzes staat. Ik wil voor de spiegel staan en trots op mezelf en mijn lichaam kunnen zijn. Ik wil mijn doelen behalen op school en mijn persoonlijke doelen behalen wat betreft het sporten. Zoals ik al zei, vond ik het moeilijk om naar mezelf uit te leggen wie ik daarvoor moet zijn om dat te bereiken. Natuurlijk weten we allemaal dat ik door moet gaan met sporten en op tijd moet beginnen met school, maar dit is niet het antwoord naar wat ik op zoek was. Het moet iets zijn waar ik mezelf ook aan kan toewijden. Ik kan wel zeggen wie ik moet zijn om dat te bereiken, maar de persoon écht ook daadwerkelijk zijn. Ik heb hier veel gesprekken over gehad met mijn trainer. Hij vertelde mij dat het echt makkelijk was als je eenmaal de goede gedachtegang hebt gevonden. Ik ben gaan denken en denken en opeens kwam het in mij op: ik moet een eerlijk persoon zijn, tegen mijzelf en de buitenwereld. Zolang ik dat ben, maakt het niet uit of ik een keer een lekker hapje pak of een keer mijn huiswerk niet maak, want ik weet dat de consequenties dan ook voor mij zijn. Ook het feit dat ik eerlijk ben naar de mensen om mij heen en die erachter staan waar ik mee bezig ben en mij aanmoedigen, geeft mij het dat ik alles kan. En hier kan ik weer energie uithalen.

Wat ik hiermee wil zeggen, is dat je eerst echt jezelf tegen moet komen, voordat je 100% verder met iets kan gaan. Het is soms lastig om afspraken te maken met jezelf, maar daarom is het zo goed als er mensen achter je staan, je familie, je vrienden, maar ik ben Jochen (mijn trainer) zo dankbaar. Zonder hem had ik dit niet gekund. Een personal trainer zoals hij, is recht voor zijn raap, hij laat je je bijna altijd ongemakkelijk voelen ( onder het sporten en als je jezelf moet confronteren), dit is niet altijd leuk, maar geloof me ….DIT IS NODIG! Hierdoor bereik je je doelen en kun je genieten van je leven.

Steeds vaker hoor ik van mensen dat ik ze inspireer en dat ze het leuk vinden om mijn blogs te lezen. Ik wil alleen even kwijt dat als je jezelf hierin herkent en problemen hebt om gelukkig te zijn, je altijd welkom bent om me een berichtje te sturen! Ik vind het een geweldig gevoel dat ik te horen krijg, dat ik mensen inspireer! Dat had ik een paar maanden terug niet kunnen doen en ik krijg er alleen maar extra motivatie door! Zorg dat je trots kan zijn op jezelf!

Liefs, Do.

( Altijd al willen beginnen met hardlopen? Of ben je al bezig met hardlopen, maar lukt het niet om je doelen te behalen? Dinsdag 30 januari een (GRATIS) hardloop clinic bij Enforce Waalwijk met Jochen Kronenberg en Bram van Dongen! Ben erbij!!)

Dominique wordt begeleid door Jochen Kronenberg van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace Langstraat is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen