[Blog] Dominique wil zich in onverwachte situaties bewijzen

Foto: Dominique

De Afvalrace – Deze week gaat mijn blog over welke doelen ik al bereikt heb en welke doelen ik nog wil behalen. Zoals jullie op de foto kunnen zien, is er voor mij al veel veranderd. Ik heb de laatste maanden het uiterste uit mezelf gehaald, maar ik heb vooral genoten.

Wie had ooit gedacht dat ik sporten zo leuk zou gaan vinden? Ik was altijd iemand die, als ik ging sporten, maar een beetje wat deed en vervolgens thuis kwam en weer terug in mijn oude ritme viel. Dit is volgens mij herkenbaar bij heel veel mensen. Mijn trainer Jochen kwam van de week met een voorbeeld dat veel mensen, maar vooral mij ook aan het denken zette, omdat dit precies was hoe ik handelde. ‘Als je een deuk in je auto hebt, denk je niet van: ‘hmm, er zit nu toch al een deuk in , dan kan ik hem net zo goed total loss rijden.’ Een kleine deuk in je auto wil niet zeggen dat de auto niet meer werkt of kan rijden. Waarom zou je dan wel denken als je een keer snoept of cheat, van: ‘ nu heb ik de dag toch al verpest, dan kan ik net zo goed een hele zak chips opeten of lekker gaan snaaien.’

Jochen heeft mij geleerd om om te gaan met tegenvallers. Beginnen met sporten kan iedereen en iedereen kan ook op zijn voeding letten. Maar de manier hoe je omgaat met de tegenvallers is bepalend voor je succes. Ik blijf niet meer hangen in een negatieve spiraal en ik geniet nu van alles wat ik doe. Doordat ik gezonder eet en afval , heb ik meer energie over voor andere dingen. Ik heb het gevoel dat door dit traject alles op z’n plaats valt. Nu begint fase 2 van het afvaltraject en ik kan weer nieuwe doelen voor mezelf creëren. Ik vond het lastig om een specifiek doel aan te grijpen, omdat ik mijn doel niet in een gewicht wil zetten. Ik wil doorgaan waar ik nu mee bezig ben en mezelf verbeteren en iedere keer weer overtreffen. Ik wil de controle hebben over wat ik doe, maar ik wil graag in de onverwachte situaties mezelf bewijzen. Een moment dat ik me niet kan voorbereiden, daar wil ik controle over hebben! De feestdagen komen eraan en er zal vast een moment komen waarop de dag niet loopt zoals ik in mijn voedingsschema gepland heb. Hier GA ik controle over hebben en als ik iets lekkers eet, ga ik daar vooral van genieten.

Deze week had ik even contact met Jochen over de app en ik liet hem de bovenstaande foto zien. Ik vertelde hem dat ik zo blij was dat ik naar het live-event van de Afvalrace was gekomen en hem 10000x dankbaar ben. Ook nu het einde van het jaar eraan komt, komen de meeste mensen met goede voornemens en doelen. Deze voornemens blijven meestal niet langer als 1 maand bestaan. Herken jij jezelf in mijn blogs en wil je weer net zo genieten van het leven als vroeger, raad ik het echt aan om gewoon even vrijblijvend kennis te maken met de ENFORCE fit 7 dagen kerst challenge. Zorg dat jezelf gezond houden en genieten van het leven je doelen zijn voor heel het jaar en ieder jaar!

Talk to you next week!
Liefs, Dominique

Wil jij net als mij ook meedoen aan de Afvalrace schrijf je dan nu in of laat je inspireren op 1 van de live events op 19 december of 3 januari bij Enforce waalwijk

Dominique wordt begeleid door Jochen Kronenberg van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace Langstraat is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen