Ricardo is trots op zichzelf na bijna 5 maanden Afvalrace de Langstraat

Foto: Pixabay.com

Hoi, hierbij weer een update van de afgelopen periode. Jullie weten onderhand hoe ik over het sporten en eten ben gaan denken dus daar zal ik deze keer niet over uitweiden. Het is wel leuk hoe anderen reageren…Zo direct meer hierover.

Tegenwoordig zijn er veel mensen die een maagband, sleeve of gastric bypass toepassen. Dit zijn hulpmiddelen om je maag snel vol te laten raken. Je kunt dus gewoon weinig eten. Tegen mij is verschillende keren gezegd waarom laat jij je eigen ook niet aan je maag helpen, je bent nog zo jong. Dan zei ik ‘nee als ik wil afvallen doe ik het op een verantwoorde manier zonder medische hulpmiddelen, zonder pillen en zonder maaltijd vervangers’. Dan zag ik de mensen kijken van ohohw hij durft niet of hoor hem!

Ondertussen ben ik nu dus sinds oktober bezig met de Afvalrace, en heb er best wel wat voor moeten doen en ook voor moeten laten. Gelukkig kreeg ik er steeds meer plezier in zowel het sporten als op de voeding te letten. Als ik dan na mensen kijk die zich hebben laten helpen aan hun maag, en na 2 jaar weer beginnen aan te komen en na 4 jaar weer boven hun oude gewicht zitten, dan hoop ik dat ik straks er niet zo bij kom te zitten. Ik heb er hard voor moeten werken en blijf er ook voor werken, want ben me eigen bewust waar ik mee bezig ben.

En ja als er in ons eigen gezin gepraat word over afvallen, zeggen ze ook hoe trots ze op mij zijn, ik dit in zo een korte tijd voor elkaar heb gekregen, dat ze soms het eten wat ik gemaakt had niet echt lekker vonden doordat ik het te pittig had gemaakt of zo. Maar ja als je niet kunt koken en je moet dan ineens voor 4 personen iets op tafel zetten dan valt dat in het begin ook niet mee. Ja mijn ouders zijn trots op me, mijn broer die altijd slanker was dan ik, en ik nu minder weeg dan hij, zegt Ricardo ik ben trots op je en respecteer je dat je al zover gekomen bent. En dat zonder ingrepen….je hebt het altijd gezegd en je hebt het ook waar gemaakt. Kennissen of familie die zeggen ‘maar Ricardo heb jij je ook laten helpen’  eehhh nee ik doe mee met de Afvalrace, en door verstandig te eten en te sporten kan je ook afvallen.

Een ander zegt Ricardo ik ken je niet meer wat zie je er goed uit! Dan zeg ik, och ik heb er altijd goed uitgezien, maar dat ik er nu fitter uitzie ja dat is een punt. Als ik oude klasgenoten tegen kom, zie ik hun kijken van is hij het nou of niet, en roepen dan hey Ricardo, als ik dan hey terug roep zeggen ze man ik herkende je niet, dacht is hij het nu wel of niet. Als ik dan de reacties zie en hoor ben ik best wel trots op mezelf dat ik zover al ben gekomen. Maar wel dankzij enkele mensen want anders had ik dit niet gered dat moet ik toegeven. Want als de mensen om mij heen er niet waren geweest die mij op moeilijke momenten er toch doorheen sleepte, die mij de juiste raad gaven, dan was het pas moeilijk geweest.

Groetjes Ricardo

Ps heb jij je al opgegeven voor de finaleavond op 1 april a.s.? De entree is gratis. Voor meer info en aanmelden KLIK HIER!

Reacties