Nathalie is trots op wat ze tot nog toe heeft bereikt [De Afvalrace]

De afgelopen weken waren er een paar voor in de boekjes. Op maandag heerlijk een bootcamp gevolgd met mijn mede afvallers. Wat was het koud en nat en ondanks ik echt met dikke tegenzin ging was het heerlijk. En ik heb een persoonlijk doel bereik namelijk voor het eerst een rondje kunnen rennen om de sportschool zonder te stoppen of in ademnood te komen.

WOW wat voelde dat goed, en wat was ik stiekem een beetje trots op mezelf. Ook al gaat het niet zo snel als dat ik soms wil toch maak ik wel degelijk stappen in mijn conditie. Op dinsdag en donderdagochtend daarom even wat extra aandacht daar aan besteed en even lekker geknald op de crosstrainer en loopband.

Die zaterdag stond er een heuse verrassing op ons te wachten, allereerst kregen we een filmpje te zien van een paar “krijgers” die een oosterse vechtkunst beoefende en plankjes en zelfs stenen door midden sloegen door middel van “simpele” (althans zo leek het) oefeningen en handgebaren. Met open mond zaten ik en mijn mede afvallers te kijken huhhh gaan wij dat ook zo doen? was een vraag die constant door mijn hoofd speelde.

En ja hoor na het filmpje kreeg iedereen een plankje, daar gingen we opschrijven wat we wilde bereiken met ons afval traject en waar we definitief afscheid van wilde nemen. Heel eerlijk kon ik wel blijven schrijven.

Ik heb de volgende punten opgeschreven:

  • In bikini durven
  • Gezonder worden en blijven
  • Fitter worden en blijven
  • Gezonde BMI behalen
  • Beter in mijn vel komen te zitten
  • Tevreden zijn met mezelf

Na het opschrijven gingen we met zijn alle onder begeleiding van Gerrie (ook een trainer bij Ready set Go en eigenaar bij karate school Itosu) en Carina mijn personal trainer naar de danszaal. Daar gingen we dan door middel van korte ademhalingsoefeningen het plankje door midden slaan. WOW dat was stiekem toch best wel heftig kan ik je vertellen en ook om te horen waar sommige mensen nou ECHT wilde veranderen. Iedereen had eigenlijk ook een gevoel van nou zal je net zien bij mij gaat dat niet lukken….Maar bij iedereen lukte het! en wat waren we trots op elkaar.

Vol adrenaline gingen we dan ook beginnen aan de volgende verrassing. We gingen eerst in tweetallen ademhalingsoefeningen doen. Soort van Pauw naar elkaar toe lopen, ik merkte al vrij snel dat ik het prettig vond als Mique mijn trainingsmaatje het ritme bepaalde ook omdat ik zenuwachtig was voor het geen wat ging komen. En JA hoor daar kwamen de ijzeren staven te voorschijn, we gingen geheel op vertrouwen met een ijzeren staaf op onze luchtpijp naar elkaar toe stappen en zo de staaf tussen ons in buigen. Nou ik kon wel janken maar heb het toch maar mooi gedaan, en op het einde kwamen dan ook de tranen, ik heb Mique nog even lekker vast gehouden want man o man wat vond ik dit eng. (zie filmpje)

Wel super leuk om een keer een hele andere soort les te hebben, een les op basis van vertrouwen van je sportmaatjes en ook om hun nog net even wat beter te leren kennen.

Verder ben ik de 2 weken daarna helaas aan het kwakkelen geweest met mijn gezondheid. Moe, grieperig en gewoon even niet mezelf. Wel ben ik gewoon blijven sporten, thuis de trainingen gedaan die ik van de Afvalrace heb ontvangen en op de sportschool wat Cardio gedaan. Verder het voedingsschema ook aan kunnen houden wel wat dingen vervangen of weggelaten maar ik mag niet klagen.

Ik kan jullie dan ook met TROTS vertellen dat ik eindelijk de 2 cijfers heb aangetikt! WOW wat voelde dit heerlijk… cijfers die ik de afgelopen 8 jaar niet meer had gezien! Ik zit nu op iets meer dan -10 kilo wat eraf is. Oké het gaat langzaam maar het is goed vol te houden. Ik ben er nog lang niet maar het begin is gemaakt! Het leuke is dat ook mensen in mijn omgeving het nu beginnen te zien.

Om mij te belonen voor dit super nieuws hadden Carina & Thomas mijn trainers een verassing in petto….. zijn jullie benieuwd wat? Wacht dan af tot mijn volgende blog….

Liefs Nathalie

Reacties