De 36e editie van de 80 van de Langstraat 2016 was dit jaar opnieuw een feestje!

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

Op 10 en 11 september werd de 5e editie van de Mini 80 én de 36ste editie van de 80 van de Langstraat gehouden.

Zaterdagmiddag was de aftrap van de Mini 80. Lachende en dansende kinderen vulden het Unnaplein en de straten van Waalwijk. De confetti kanonnen zorgden voor een knallende start en finish, waar de kinderen na afloop van de tocht hun felbegeerde metalen medaille in ontvangst mochten nemen.

Ondertussen liep het centrum van Waalwijk vol met wandelaars voor de “echte” 80. De organisatie ontving bijna 2700 inschrijvingen waarvan er 2524 aan de start verschenen. De jongste loper was 13 jaar en de oudste 81 jaar. Maar liefst 3 lopers deden voor de 30e keer mee dit jaar. De 80 van de Langstraat is zelfs in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Mensen uit onder andere Zwitserland, Engeland, Duitsland en de Benelux deden dit jaar mee. Waalwijk.nieuws.nl sprak zelfs met een deelnemer uit Nieuw Zeeland, die speciaal in deze periode haar vakantie had gepland om mee te kunnen doen aan dit evenement.

Om 20.00 uur werd het startschot gegeven door burgemeester Kleijngeld. Vol enthousiasme werd de pas erin gezet, het avontuur was begonnen. Aangemoedigd door familie, vrienden en bewoners in de hoop het voor de lopers het allemaal wat gezelliger en makkelijker te maken. Geweldig om te zien dat de 80 van de Langstraat leeft in de Langstraat!

Waalwijk.nieuws.nl stond de lopers vanaf 06.00 uur op te wachten op het Anton Pieckplein. De voorbereidingen op het plein waren op dat tijdstip al in volle gang. Terwijl het heerlijke ontbijt werd klaar gemaakt kwamen de eerste lopers ondertussen over de finish in Waalwijk. De lopers werden bij de 19e post voorzien van fruit en drinken en dat laatste was hard nodig vanwege de warme omstandigheden. Met een lach en een traan gingen de lopers vervolgens op weg naar de finish voor hun laatste circa 6 kilometer. De organisatie van de activiteiten op het nieuwe plein lag in handen van Hannie Noorderveen, Gerdy Zijlmans, Willeke van den Hoven en Marja Rabou met medewerking van o.a. Shoppen in Kaatsheuvel, Bij Anton, Café Du Nord, stichting Jeugdpret en de gemeente Gemeente Loon op Zand. Onze complimenten en bedankt voor de gastvrijheid!

Om 16.00 uur werd de finish gesloten op het Raadhuisplein in Waalwijk. 2135 deelnemers hebben de finish gehaald volgens de website van de 80! Bijna 85% heeft de 80 werkelijk uitgelopen. Meer dan burgemeester Nol Kleijngeld had verwacht. Hij gokte bij de start op zo’n 80%.

Waalwijk.nieuws.nl bedankt de gehele organisatie van de 80 van de Langstraat voor de zeer fijne samenwerking. We hebben er van genoten en wat ons betreft zijn we in 2017 weer van de partij! Tot slot gaat onze dank uit naar de vrijwilligers van Waalwijk.nieuws.nl en de fotografen van de organisatie. Ruim 5.000 foto’s online en diverse leuke filmpjes zijn het eindresultaat.

Publicaties van de 80 inclusief foto’s:

 

 

Reacties