#DoeDe80: inschrijven kan nog steeds

Foto: 80 van de Langstraat

De voorpret begint vanaf nu! Over enkele dagen gaat De Rabobank 80 van de Langstraat van start. Ongeveer 2.600 lopers starten zaterdagavond om 20.00 uur in Waalwijk. Daar zijn we trots op! We hopen dat vele lopers zondag de finish halen.

De 80 is al 35 jaar een schitterend evenement. Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd een prachtige tocht door de hele Langstraat te organiseren. Het is een hele klus maar het geeft iedereen, bestuur en alle 700 vrijwilligers, energie om met zoiets moois bezig te zijn.

Op het allerlaatste moment inschrijven?
Wilt u nog meelopen? Dat kan! Inschrijven kan tot en met zaterdag 10 september. De inschrijfkraam op het Unnaplein in Waalwijk is tot 19.45 uur open. De route is dit jaar wat anders dan vorige jaren. Daar krijgen we veel positieve reacties op. De wandelaars die de nieuwe route al hebben verkend, geven aan dat het een creatieve en mooie route is. Er worden dit jaar enorm veel leuke activiteiten georganiseerd langs de route om De 80 tot een groot feest te maken. Bijvoorbeeld in het centrum van Drunen, Elshout en Vlijmen, bij RKC Waalwijk, in Dongen en op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel.

Leuke weetjes over De 80
Dat De 80 enorm leeft in de Langstraat blijkt ook uit de statistieken. Maar liefst 42 % van de lopers komt uit de Langstraat. De meeste lopers komen uit de gemeente Waalwijk (450), dan de gemeente Heusden (315), vervolgens de gemeente Loon op Zand (149) en tenslotte de gemeente Dongen (86). Dit jaar lopen 935 wandelaars De 80 voor het eerst. De jongste loper is 13 jaar, de oudste loper is 81 jaar. En er zijn maar liefst drie deelnemers die de tocht voor de 30ste (!!!) keer gaan lopen. 16 wandelaars lopen voor de 25ste keer of meer mee. Er lopen meer mannen mee dan vrouwen: 60% om 40%. En er komen zelf lopers uit het buitenland: 15 uit België, 2 uit Duitsland en 1 uit Denemarken. Allen: heel veel succes! En we hebben goed nieuws: gemiddeld loopt 80% van de lopers De 80 ook echt uit.

Een nieuwe app met live-tracking
Dit jaar maken de lopers gebruik van een nieuwe app. Ook u als toeschouwer kunt deze app downloaden. Met deze app kunt u uw favoriete lopers live tracken. U weet dan precies waar iemand loopt. Dat kan erg makkelijk zijn als u iemand wilt gaan aanmoedigen. Ook kunt u in de app een selfie maken waarbij er een speciaal 80-frame om de foto verschijnt. Dit en allerlei andere leuke toepassingen maken het de moeite waard om de app nu te downloaden. Houdt ook onze website, Facebookpagina en Instagram-account goed in de gaten, daar komen het hele weekend geregeld nieuwe foto’s op te staan.

We wensen iedereen een fantastische 80 toe
De organisatie hoopt dat u als trouwe supporter ergens langs de route de lopers gaat aanmoedigen. Het wordt mooi weer dus hopelijk weerhoudt niets u om gezellig te komen kijken. We wensen iedereen dan ook een fantastische 80 toe!

Reacties